Natec MP10 4GB MP3 plejer

Jednostavan plejer za manje zahtevne korisnike kojima treba samo način da svoju MP3 kolekciju slušaju u pokretu. Najosnovnije funkcije, pristojan kvalitet zvuka i jednostavno korišćenje su ono što se dobija po vrlo povoljnoj ceni.

U pravoj poplavi raznih tableta i multimedijalnih plejera, pomalo smo i zaboravili na dobre stare MP3 plejere. Ovo je donekle i zahvaljujući tome što praktično svaki noviji smart telefon već u startu ima više funkcija i najčešće je zgodniji za upotrebu od prosečnog MP3 plejera. Ipak, i dalje ima onih koji traže što jednostavniji način za slušanje MP3 kolekcije. Natec u svojoj ponudi ima brojne periferije a mi smo pronašli i par MP3 plejera odlične cene, tako da ćemo proveriti šta imaju da ponude. Prvi na redu je model MP10, koji dolazi sa 4GB interne memorije.

Ključne karakteristike

  • Vrlo kompaktne dimenzije
  • Jednostavan za rukovanje

Utisak kvare

  • Samo najosnovnije funkcije
  • Mali LCD ekran

Specifikacija

  • Funkcije: plejer (MP3, WMA)
  • Memorija: 4GB interno, MicroSD
  • Ekran: LCD (128x64 piksela)
  • Dodatno: voice recording
  • Dimenzije: 100x55x45 mm
  • Težina: 74g

Natec MP10 4GB MP3 plejer

Ovaj model po dizajnu podseća na klasične MP3 plejere, a dimenzije od 100x55x45mm najviše odgovaraju nekom malo starijem USB flash disku, na šta najviše i liči. Sve je spakovano u kompaktno kućište koje teži svega 74g, tako da će plejer biti vrlo zgodan za one koji trče, džogiraju ili se bave bilo kojim drugim sportom ili rekreacijom, a vole da slušaju muziku. Kvalitet izrade kućište je prosečan, a plastika crne boje u kombinaciji glossy i mat finiša. Nismo nešto baš oduševljeni finalnom obradom, no za plejer ove cenovne kategorije i nije toliko loše. Ono što je dobro jeste da izgleda dosta izdržljivo, a pošto se radi o plejeru sa flash memorijom, sigurno je da će bez problema preživeti dosta toga.

Sa gornje strane se nalazi mali LCD rezolucije 128x64 piksela, na kome se prikazuju svi bitni podaci, međutim nema baš puno prostora za to, pa je i prikaz nešto sitniji. Glavne kontrole (Menu, Volume, Back i Skip) su smeštene na ovalnom navigacionom tasteru koji u sredini, malo uvučeno ima i Pause/Play kontrole. Sa jedne bočne strane imamo On/Off prekidač, 3.5mm konektor za slušalice i slajder kojim se iz kućišta izvlači regularni USB konektor. Sa druge bočne strane su integrisani mikrofon i slot MicroSD čitača memorijskih kartica. Plejer ima i poseban prorez ka kačenje trake za nošenje, koja se na žalost ne dobija u pakovanju.

Rezime

Za napajanje se koristi ugrađena litijumska baterija koja se dopunjava preko USB porta, gde autonomija iznosi oko 8h slušanja u kontinuitetu, dok je jedan pun ciklus punjenja oko 3.5h. Što se zvuka tiče, a to je ono najbitnije, podržani su MP3 i WMA fajlovi, koji su i najčešće korišćeni. Dodatno, može se snimati i glas (dakle kao diktafon), međutim potrebno je primaknuti uređaj ustima da bi se uhvatio čist i snažan zvuk. Što se tiče slušalica koje dolaze u pakovanju, stvarno nismo bili oduševljeni, no to je bilo i očekivano pošto se retko kada uz plejere isporučuju neke bolje slušalice. Kvalitet zvuka je pristojan, i naravno zavisi od samih fajlova, a sa boljim slušalicama se dobijaju i osetno bolji rezultati. Konačna ocena je da ovaj prenosni plejer nudi sve ono što smo i očekivali, a to je ono najosnovnije, uz pristojan kvalitet zvuka. LCD jeste koristan, ali i dosta mali, no to je ipak samo usputna primedba. Za sve one kojima treba poseban uređaj za reprodukciju muzike, a nemaju nekih posebnih zahteva, Natec MP10 može biti dobar izbor, posebno pošto ne košta mnogo.

Conclusion

The built-in lithium battery is used for powering up, which can be recharged over the USB port, autonomy is around 8hrs continuously, while for a full charge cycle around 3.5hrs is necessary. MP3 and WMA files are supported, which are commonly used after all. In addition, you can record voice (like a dictaphone), however, it is necessary to bring the device closer to the mouth in order to provide a clean and a powerful sound. As for the headphones that come in the package, we weren’t impressed, but that's to be expected since they rarely deliver players with good headphones. The sound quality is decent, of course, depends on the files themselves, and with better headphones, significantly better results can be obtained. This portable player offers all what we expected, and it's the most basic, with decent sound quality. LCD is helpful, but rather small, that is one of the objections. For those who need a special device to play music and have no special requirements, Natec MP10 is a good choice, since it does not cost much.

Preporučena cena (uključujući PDV, decembar 2014.): 30€

PRO NET SYSTEM d.o.o. ustupio: Natec MP10 4GB MP3 plejer
maloprodaja: Save Kovačevića ulica 2. 2a, 011/3317982
zvanični sajt: start-play.info