Netflix preporučuje UHD televizore kompanije LG Electronics

Beograd, 22. mart 2017. godine – Internet kompanija Netflix, koja je popularizovala streaming, treću godinu zaredom preporučila je najnovije modele televizora kompanije LG Electronics (LG) u okviru svog programa Netflix Recommended TV. Program ocenjuje smart televizore birajući one koji pružaju najbolje uslove za praćenje Netflix sadržaja, ali i izvrsno iskustvo gledanja.

LG televizori prošli su rigorozan proces ocenjivanja, zasnovan na činiocima presudnim za korisnike, poput jednostavnog pristupa i brzine učinka, postignutim najpre zahvaljujući priznatoj webOS 3.5 smart TV platformi. Po prvi put, UHD modeli kompanije LG iz 2017. godine dolaze sa Netflix dugmetom na daljinskom upravljaču, čime je korisnicima omogućeno da uključe televizor i aktiviraju Netflix samo jednim pritiskom na dugme.

LG

Ovi modeli opremljeni su i 4K HDR tehnologijom, pa svi naslovi dostupni na Netflix aplikaciji dolaze sa vrhunskim kvalitetom slike, uz višu definiciju i sa širim rasponom živopisnih boja. Naslovi uključuju sve Marvelove serije, poput nedavno predstavljene Iron Fist, zatim The OA i Chef’s Table, a sve ih je sada moguće gledati uz izrazitu jasnoću slike. Kompanija LG pobrinula se da svi modeli premium televizora u 2017. godini podržavaju celokupnu paletu HDR formata sa Active HDR slikom, kako bi se prilikom prikazivanja sadržaja koji podržavaju Dolby Vision, HDR10 i HLG tehnologije slike renderovale svetlije scene i više detalja iz senke.

„Izuzetno smo ponosni što su naši modeli televizora još jednom preporučeni od strane kompanije Netflix. Zbog ovakvih preporuka, dodatno smo podstaknuti da svojim korisnicima pružimo brži i jednostavniji pristup 4K HDR sadržaju, kao i još superiornije iskustvo gledanja“, rekao je Brajan Kvon, predsednik i generalni direktor kompanije LG Home Entertainment.

„LG je industrijski lider u pružanju streaming usluga, ali i kada je reč o performansama njihovih smart televizora. Serija ove kompanije odlikovana Netflix recommended TV nagradom potvrđuje ovu poziciju“, izjavio je Skot Mirer, potpredsednik, Device Partner Ecosystem odeljenje u kompaniji Netflix.