Nokia 4.2 donosi vrhunska iskustva fanovima u Srbiji

BEOGRAD, SRBIJA, 05.06.2019. – Kompanija HMD Global, dom Nokia telefona, najavila je dostupnost Nokia 4.2 telefona u Srbiji.

Prvi Nokia 4.2 telefon korisnicima pruža poslednje inovacije u oblasti pametnih telefona po zaista pristupačnoj ceni. Ovaj model odlikuju elegantan dizajn i selfie-notch displej, dupla zadnja kamera, biometrijsko otključavanje uz pomoć lica i Qualcomm Snapdragon čipset poslednje generacije, a sve to pokreće najnoviji Android 9 Pie sistem.

Napredna tehnologija veštačke inteligencije na dohvat ruke

Predstavljajući Google Assistant dugme, Nokia 4.2 menja način interakcije sa pametnim telefonom. Jednostavnim pritiskom na taster pristupite Google pomoćniku i izdajte naredbe, obavljajte pozive, slušajte muziku i dobijte odgovore na vaša pitanja brže nego ikada ranije. Duplim pritiskom na taster dobijate vizuelni pregled vašeg dana sa inteligentnim predlozima i personalizovanim informacijama, uključujući informacije o saobraćaju i rasporedu u vašem kalendaru tako da više nikada ne propustite nijedan sastanak. Dugim pritiskom na taster aktiviraćete walkie-talkie režim za duže upite, koji omogućava da vas Google pomoćnik sluša dok ne opustite pritisak.

Tehnologija veštačke inteligencije pokreće veliki broj funkcija na Nokia 4.2 telefonu, uključujući funkciju otključavanja putem prepoznavanja lica koja pruža brz i jednostavan način da otključate svoj pametni telefon. Takođe, ekskluzivne funkcije Google pomoćnika omogućavaju brže pokretanje aplikacija, uključujući i pokretanje aplikacije za kameru i pravljenje bothie fotografija. Nokia 4.2 takođe omogućava pristup Google pomoćniku bez otključavanja telefona ukoliko to korisnici odaberu u svojim podešavanjima. Korisnici će biti u mogućnosti da obavljaju svakodnevne zadatke kao što su podešavanje tajmera, zakazivanje podsetnika, puštanje muzike ili postavljanje pitanja.

Prelepa izrada i poslednje inovacije

Ekran od ivice do ivice Nokia 4.2 telefona sadrži selfie-notch, a ovaj telefon je tanak 8,4 mm i pogodan je za upotrebu jednom rukom. Ovaj model je elegantno dizajniran sa staklom sa prednje i zadnje strane i pruža osećaj stabilnosti u ruci. Dizajn Nokia 4.2 telefona karakteriše i dugme za aktivaciju koje suptilno svetli kada postoje notifikacije koje korisnik treba da pogleda.

Nokia 4.2 stiže sa Qualcomm Snapdragon 439 čipsetom, koji unapređuje performanse kada vam je to najpotrebnije, omogućujući vam da bez napora igrate svoje omiljene igrice i strimujete filmove.

Korisnici će sada biti u mogućnosti da svoje fotografije dovedu na viši nivo i da stvaraju prelepe portrete i pejzaže za društvene mreže uz glavnu kameru od 13MP i senzor za dubinu. Uz tehnologiju veštačke inteligencije i mašinskog učenja fanovi će biti u mogućnosti da stvaraju izuzetne fotografije u aplikacji Google slike, kao i da saznaju nešto više o njima uz aplikaciju Google objektiv. Korisnici će uz naprednu aplikaciju kamere i bokeh režim biti u prilici da probude umetnika u sebi. HDR režim za slabo osvetljenje, korišćenjem naprednih algoritama, omogućava istovremeno beleženje više fotografija i spaja ih u jednu svetliju fotografiju sa izraženijim bojama i većim dinamičkim opsegom.

Čist, bezbedan i ažuriran Android 9 Pie podržan Android One programom

Nokia 4.2 dolazi sa Android 9 Pie sistemom i odmah je spreman za korišćenje. Ovaj model se pridružuje sveobuhvatnoj liniji Nokia telefona koji su deo Android One porodice, što znači da korisnicima pruža poslednje Android inovacije i softversko iskustvo. Nokia pametni telefoni koji su deo Android One programa nude korisnicima fenomenalno skladište i dobar životni vek baterije, dolaze sa tri godine mesečnih bezbednosnih zakrpa i dva veća ažuriranja operativnog sistema.

Android 9 Pie sistem sadrži funkcije podržane veštačkom inteligencijom koje omogućavaju da vaš uređaj bude pametniji, brži i da se prilagodi vašim potrebama dok ga koristite. Na ovakav način vaše iskustvo korišćenja pametnog telefona vremenom postaje sve bolje. Funkcija Prilagodljive baterije ograničava potrošnju baterije za aplikacije koje ne koristite često, a Akcije aplikacija predviđaju vaš naredni korak i omogućavaju da još brže obavite vašu sledeću akciju. Ove funkcije dodatno unapređuju funkcionalnost vašeg uređaja i sveukupno Android iskustvo.

Nokia 4.2 će tokom tri godine dobijati mesečne bezbednosne zakrpe i dva veća ažuriranja operativnog sistema, kako je garantovano Android One programom. Kao dodatak tome, Google Play Protect skenira preko 50 milijardi aplikacija dnevno i štiti vaš telefon od malvera, što Nokia 4.2 čini jednim od najbezbednijih telefona na tržištu. Ovaj model dolazi sa inovativnim servisima kao što su Google pomoćnik, koji će vam pomoći prilikom obavljanja svakodnevnih zadataka, i Google slike sa besplatnim neograničenim visokokvalitetnim skladištem za fotografije.