Nomoreworm – istraživači kompanije Kaspersky Lab kreiraju strategije otkrivanja za novu Microsoft RDP ranjivost

Istraživači kompanije Kaspersky Lab kreiraju strategije otkrivanja za novu Microsoft RDP ranjivost kako bi pomogli svim kompanijama iz oblasti sajber bezbednosti u pripremi i zaštiti.

Kompanija Microsoft 14. maja je objavila zakrpu za ‘wormable’ Remote Desktop Protocol ranjivost za koju su verovali da će ubrzo biti eksploatisana od strane napadača.

Istraživači kompanije Kaspersky Lab su analizirali i uspešno kreirali strategiju otkrivanja za ranjivost. Strategija će biti dostupna kolegama širom bezbednosne industrije kako bi mogli da kreiraju sopstvene strategije detekcije.

“Analizirali smo ranjivost i možemo potvrditi da se ona može eksploatisati. Stoga smo razvili strategije otkrivanja za pokušaje eksploatisanja ranjivosti i želeli bismo da ih podelimo sa strankama od poverenja iz industrije, kako bismo zajedno izgradili štit oko naših klijenata pre nego što napadači shvate šta treba da rade i puste još jednog razarajućeg crva na svet," rekao je Boris Larin (Boris Larin), istraživač bezbednosti u kompaniji Kaspersky Lab.

Kompanije iz oblasti sajber bezbednosti koje bi želeli da dobiju deteljnije informacije mogu kontaktirati kompaniju Kaspersky Lab na nomoreworm@kaspersky.com