Nova Dell EMC PowerValut rešenja za skladištenje podataka u službi osnaživanja malih i srednjih preduzeća

Beograd, 14. septembar 2018 – Kompanija Dell EMC je predstavila PowerVault ME4 seriju, novu generaciju rešenja za skladištenje podataka namenjenih malim i srednjim preduzećima. PowerVault ME4 serija može pomoći organizacijama u IT modernizaciji i poboljšanju performansi aplikacija, jer u jednostavnom, brzom i pristupačnom uređaju sadrži sveobuhvatne poslovne funkcije.

Dell EMC PowerVault ME4

Prema novim podacima iz IDC-a, udeo prihoda kompanije Dell EMC od 31,6 posto u Entry Storage industriji je veći ukupnog prihoda koji ostvaruje sledećih sedam konkurenata, uz bazu od više od 400.000 instaliranih PowerVault uređaja širom sveta.

Potrebe malih i srednjih preduzeća slične su potrebama većih preduzeća, ali moraju zadovoljiti te potrebe sa manjim budžetima i manje IT osoblja. Balansiranje između cena i performansi za ove organizacije predstavlja realnost, a neophodna su im i rešenja za skladištenje koja su jednostavna za korišćenje i upravljanje. Dell EMC PowerVault ME4 serija dizajnirana je da zadovolji ove potrebe pružajući pristupačno rešenje za skladištenje koji se lako instalira i koristi, a ujedno sadrži i mnogobrojne funkcije.

Dell EMC PowerVault ME4

„Početkom ove godine smo se obavezali da pojednostavimo i racionalizujemo naš portfolio uređaja za skladištenje podataka, kako bismo klijentima olakšali poslovanje s nama“, rekao je Jeff Boudreau, predsednik i generalni direktor sektora za skladištenje u kompaniji Dell EMC. „Nova PowerVault ME4 serija je ključni deo te strategije, a dizajnirana je za korisnike koji traže pristupačan, ali potpuno opremljen uređaj za skladištenje koji je optimizovan za SAN i DAS virtualizovana radna opterećenja."

Nova PowerVault ME4 serija donosi značajno povećanje u vidu kapaciteta, performansi, jednostavnosti i karakteristika u odnosu na prethodne Dell EMC sisteme. Dell EMC kreirao je PowerVault ME4 seriju sa 75 odsto više pogona kako bi povećao kapacitet sirovog skladišta za 122 odsto, kao i performanse IOPS-a za 4 puta.

Ova serija je idealna za širok spektar slučajeva gde se zahteva korišćenje korišćenja block-based skladištenja podataka, kao što su video nadzor, HPC, virtuelizacija/VDI, ulazni SAN, niskobudžetna konsolidacija, video editing, NoSKL baze podataka, direktno priključena i OEM rešenja. Serija PowerVault ME4 sastoji se od ponude rešenja za početne nivoe poslovanja koja nudi performanse i funkcije jednake onima u poslovnoj klasi uređaja, uključujući:

  • Fleksibilne Array konfiguracije – tri modela nude od 12 do 84 pogona za skladištenje koji mogu biti konfigurisani od 0-100 odsto flash-a i podržavaju bilo koju kombinaciju SSD-ova i HDD-ova. Time se obezbeđuju kapaciteti za postizanje optimalnih performansi i niskih vremena odziva.

  • Kapacitet i performanse za početne nivoe poslovanja – PowerVault ME4 serija se može nadograditi do 4PB i i 320.000 IOP-ova.

  • Sveobuhvatni softver – sve što je potrebno za upravljanje i zaštitu podataka za pokretanje poslovanja, uključujući ugrađenu zaštitu podataka i integraciju s VMware vCenter-om i SRM, enkripcija diska i ostalo.

  • Integracija s jednim dobavljačem – Integracija s Dell EMC PowerEdge 13. i 14. generacijom pojednostavljuje izazove proširenja kapaciteta servera, pružajući poslovnim primenama pouzdan pristup velikim brzinama podataka u SAN ili DAS okruženjima.

Svaki aspekt serije PowerVault ME4 dizajniran je za jednostavnu upotrebu – omogućava brzu instalaciju u roku od 15 minuta i isto toliko vremena neophodno je za konfigurisanje i početak skladištenja podataka. Upravljanje PowerVault ME4 serijom je jednostavno zahvaljujući novom HTML5 korisničkom interfejsu, koji korisnicima omogućava da koriste web pretraživače za upravljanje zajedničkim zadacima kao što su

konfigurisanje i upravljanje profilima skladištenja i mrežnih povezivanja, odgovaranje na upozorenja i još mnogo toga.

Svaki regulator za skladištenje PowerVault ME4 serije pokreće dvojezgreni procesor Intel® Broadwell. Svako polje podržava više protokola, uključujući Fibre Channel, iSCSI (i SFP+) i SAS povezanost domaćina.