Nova generacija bezbednosne mreže Kaspersky Private Security Network

Kompanija Kaspersky Lab predstavila je novu generaciju svoje mreže Kaspersky Private Security Network, privatnu verziju KSN mreže koja omogućava preduzećima da unaprede brzinu detekcije pretnji, uz pristup najnovijim informacijama o sajber pretnjama u realnom vremenu, koje dobijaju sa 80 miliona senzora, bez deljenja podataka izvan svoje korporativne mreže. Novi Kaspersky Private Security Network nudi dodatne opcije prilagođavanja kako bi zadovoljio zahteve preduzeća. Rešenje omogućava preduzećima da unaprede svoju bezbednosnu bazu podataka, tako što će dodavati određene stranice na Kaspersky Private Security Network prilagođenu listu URL adresa i datoteka.

Budući da se 57 odsto kompanija slaže sa činjenicom da će njihova IT bezbednost biti kompromitovana u nekom trenutku, potreba za pravim bezbednosnim informacijama u relanom vremenu je od sve većeg značaja. Bezbednosne informacije zasnovane na cloud-u pomažu u bržoj i preciznijoj analizi sumnjivih datoteka ili URL adresa, čuvajući kompanije od gubitka osetljivih podataka ili kompromitovanja celokupne IT infrastrukture.

Konkretno, Kaspersky Security Network (KSN), cloud infrastruktura kompanije Kaspersky Lab, pruža kompanijama uvid u nove primerke malvera za nekoliko minuta, na osnovu informacija koje dobija sa 80 miliona senzora širom sveta. Međutim, za neke kompanije, korišćenje cloud rešenja može biti ograničeno propisima i specifičnim zahtevima mrežne sigurnosti.

Kaspersky Private Security Network rešava ovaj problem putem privatnog cloud-a koji sadrži internu kopiju KSN-a, uključujući sve njegove prednosti unutar korporativne IT infrastrukture. Najnovije informacije o pretnjama dolaze direktno sa KSN mreže jednosmernom sinhronizacijom, što znači da se podaci ne šalju iz korporativne mreže u cloud.

Nova generacija prilagođenih bezbednosnih informacija

Skalabilnost i fleksibilnost su kritični zahtevi za savremene korporativne IT bezbednosne strategije. Nova generacija Kaspersky Private Security Network mreže je prilagodljiva za mreže do 500.000 čvorova, a prioritet mreže jesu prilagođene bezbednosne informacije.

Nova funkcionalnost dozvoljava kompanijama da dodaju korisničke podatke svojim Kaspersky Private Security mrežama, uključujući reputaciju datoteke i URL adresa. Ona takođe omogućava dodavanje poznatih datoteka na listu proverenih izvora, kako bi se eliminisale lažne pozitivne detekcije. Posebni interfejs za eksterne informacije o sajber pretnjama omogućava sajber bezbednosnim timovima da postave informacije o reputaciji datoteka i URL adresa direktno na Kaspersky Private Security Network mrežu, bez ikakvih posrednih koraka.

Ove karakteristike omogućuju IT bezbednosnim sektorima i SOC timovima da koriste moćne alate za automatizaciju, i omogućavaju im da ubrzaju analizu pretnji i vreme odgovora na incidente.

Poboljšana odbrana uz unapređene sposobnosti upravljanja

Najnovija generacija Kaspersky Private Security mreže takođe je unapređena u oblasti upravljanja i upotrebljivosti. Kompanijama koje rade bez pristupa internetu omogućeno je da prikupljaju bezbednosne informacije u realnom vremenu preko KPSN gejta, pri čemu ni jedan bajt podataka ne napušta korporativnu mrežu. Rešenje takođe ima novi veb interfejs koji unapređuje upravljanje bezbednosnim informacijama i čini ga intuitivnijim.

Mogućnost zaustavljanja lanca naprednih pretnji u kratkom vremenskom roku jeste od ključnog značaja za vladine organizacije i preduzeća u određenim poslovnim oblastima. Međutim, ove organizacije često ne mogu u potpunosti da iskoristite bezbednosne informacije zasnovane na cloud-u, budući da imaju određene bezbednosne restrikcije, što postaje još teže uz sve veći pritisak vladinih propisa i regulativa. Kako bi se osigurala bezbednosna politika koja je usklađena sa prioritetima poslovanja, kreirali smo rešenje koje svim kompanijama omogućava da poseduju relevantne i najnovije informacije o pretnjama.

Nova generacija Kaspersky Private Security Network mreže zadržava osetljive korporativne podatke unutar mreže, a istovremeno kompanijama pruža uvid u najnovije bezbednosne pretnje kako bi im omogućio da budu jedan korak ispred sajber kriminalaca", izjavio je Alesi Aceti (Alessio Aceti), direktor sektora za korporativne klijente u kompaniji Kaspersky Lab.