Nova generacija HP računara na sajmu CES 2018

BEOGRAD, 17. januar 2018. – HP Inc. predstavio je seriju novih proizvoda na sajmu CES 2018. Reč je o novoj generaciji personalnih računara koja omogućava širok spektar uzbudljivih PC doživljaja. Najnoviji HP-ovi proizvodi podižu PC performanse, dizajn i funkcionalnost na viši nivo – od najmoćnijeg hibridnog PC računara na svetu i najnovijeg uvek-povezanog 2 u 1 računara, do najnaprednije gejming tehnologije.

“Svaki aspekt računarskog iskustva se iznova osmišljava i HP je predvodnik tog trenda,” rekla je En-Sofi Hedberg, direktor sektora za potrošačke sisteme, HP Inc. EMEA. “Iz osnova menjamo način na koji se svet povezuje i stvara. Naš nastup na CES 2018 pokazuje šta je moguće dobiti kada se kombinuju zahtevi korisnika, prvoklasni dizajn i inženjerske mogućnosti. Bez obzira da li je to najmoćniji hibridni PC 1 na svetu neverovatne svestranosti, uvek-povezani ENVY x2 ili najnapredniji set OMEN gejming hardvera i softvera, HP-ova tehnologija menja pravile igre iz korena.”

HP Spectre x360

Premijum model HP Spectre x360 15, najmoćniji hibridni PC 1. na svetu, odlikuju brze preformanse i moćna eksterna grafika koja omogućava da se bez napora kreira, uređuje i strimuje 4K i 3D sadržaj. Najznačajnije karakteristike su:

  • Snaga i performanse za kreativne entuzijaste: bilo da je reč o zahtevnim zadacima ili montaži velikih video fajlova, korisnici će iskusiti brze performanse i grafičke mogućnosti: Osma generacija Intel Core i7 8705G procesora sa Radeon RX Vega M grafikom pruža autonomiju od 12 sati 4 sa tehnologijom brzog punjenja – 50 odsto za 30 minuta.

  • Osma generacija Intel Core četvojezgarnih procesora sa NVIDIA GeForce MX 150 grafikama daje autonomiju od 13,5 sati sa tehnologijom brzog punjenja – 90 odsto za 90 minuta.
  • Predivan premijum dizajn: kućište je napravljeno od aluminijuma obrađenog na CNC mašini, koje donosi novi uglasti dizajn sa profilom debljine 19,5 mm. Težina uređaja je 2,14kg. Nudi se u tamno- pepeljasto srebrnoj boji s luksuznim bakarnim detaljima u vidu elegantnih šarki koje omogućavaju glatke prelaze između laptopa, tableta i modova za zabavu. Zvučnici su sada smešteni iznad tastature pružajući bolje uživanje u zvuku u bilo kom modu, a ovo je omogućilo da tastatura ima i numerički deo, što će ceniti korisnici koji koriste tastere za prečice u radu u Adobe paketu.

  • Mašta je granica: 4K UHD 8 ekran osetljiv na dodir, dijagonale 15,6 inča i opciona HP Tilt olovka omogućavaju hvatanje ideja u pokretu i crtanje na digitalnom platnu. Otporni i sjajni ekran sa Corning Gorilla Glass 4 zaštitom je čvrst i otporan na grebanje što je veoma bitno kreativcima u pokretu kad koriste ekran osetljiv na dodir.

  • Siguran i pametan: ovaj moćni PC ima infracrvenu kameru koja podržava Windows Hello 2 , kao i čitač otiska koji pruža sigurno i brzo logovanje u bilo kom modu.

Cena i dostupnost

HP Spectre x360 15-inch se očekuje da bude dostupan u EMEA regionu u februaru s početnom cenom od 1,799 evra.