Novi Philips 436M6VBPAB prvi je monitor na svetu sa VESA DisplayHDR 1000 standardom

Beograd, 23. maj 2018. – MMD, vodeća tehnološka kompnija i brand licencirani partner Philips monitorsa sa ponosom najavljuje kako je nedavno lansirani Philips 436M6VBPAB proglašen prvim monitorom koji je zvanično sertifikovan DisplayHDR 1000 oznakom koju je dodelila organizacija VESA (Video Electronics Standards Association), zahvaljujući potpuno novim iskustvom gledanja koju ovaj monitor pruža korisnicima zbog upečatljivog osvetljenja, dubljih kontrasta i živopisnih boja.

Philips 436M6VBPAB

Novi Philips 4K 43-inčni monitor najnovije Momentum linije već je nagrađen prestižnim nagradama za dizajn Comptutex D&I Award 2017. koju dodeljuje organizacija iF (International Forum Design GmbH) i Red Dot nagradom za produkt dizajn 2017. za svoj upečatljivi i inovativan dizajn. Osim prestižnih nagrada za svoj dizajn, novi Philips monitor može se pohvaliti i svetski priznatim VESA DisplayHDR 1000 i UHDA sertifikatima koji potvrđuju MMD-ovu predanost proizvodnji inovativnih proizvoda koji zadovoljavaju i one najzahtevnije segmente tržišta monitora.

Philips 436M6VBPAB

Ova je prilika pružena putem najave VESA-inog DisplayHDR Test-Pro-a, novog testnog alata koji korisnicima omogućuje proveru sposobnosti prikaza monitora, uključujući osvetljenje, boju i kontrast kao i visokih dinamičkih raspona (HDR) ekrana monitora i prenosnih računara na osnovu visokih VESA specifikacija za ispitivanje usklađenosti karakteristika. Do je sada gotovo desetak monitora sertifikovano u tri nivoa - DisplayHDR 400, 600 i 1000 i lansirano na tržište. Zahtevi parametara sastoje se od tri vrsne svetlosne provere, dva testa kontrastnog merenja, testiranja boje za BT.709 i DCI-P3 spektre, testa dubine bitova i ispitivanja performansi HDR-a. Jedino je Philips 436M6VBPAB postigao maksimalne ocene, zadovoljavajući kriterijum za podršku 9-2 bitne boje, 99-postotnom podrškom za BT.709 spektar i 90-postotnom podrškom za DCI-PR spektar boja i osvetljenje od 1000 nita (Center Peak), 600 nita (Full Frame) i 0.5 nita (Dark).

Philips 436M6VBPAB

„Postizanje ovog standarda potvrđuje predanost MMD-a pružanju najsavremenije tehnologije za sve veću korisničku bazu, koja sada doseže korisnike koji traže zabavne sadržaje i igranje na gejming konzolama", istakao je Stefan Sommer, direktor marketinga i poslovnog upravljanja MMD-a za Evropu. „Momentum linija savršeno ispunjava prazninu u asortimanu Philipsovih monitora i izuzetno smo ponosni što smo lansirali prvi monitor na svetu s Display HDR 1000 standardom i što svojim korisnicima možemo pružiti potpuno novo i uzbudljivo iskustvo korišćenja."

Novi Philips monitor dizajniran je za gejming konzole i istakao se na tržištu zahvaljujući svojim izvanrednim karakteristikama poput 4K UHD rezolucije od 3.840 x 2.160 piksela pri brzini osvežavanja od 60 Hz, 4ms GtG vremenom odziva i SmartResponse i Adaptive Sync tehnologijama kombinovane s niskim ulaznim kašnjenjem koje osigurava glatko igranja čak i kod najbržih igraćih partija. S druge strane, Quantum Dot i Ultra Wide Color tehnologije donose 97.6-postotnu podršku za DCI i 103-postotnu podršku za NTSC spektar, 103.64 PPI, C/R jedan 4000:1 te već spomenuto osvetljenje koje dostiže impresivnih 1000 nita. Ambiglow osvetljenje, MultiView opcija, DTS Sound ozvučenje i daljinski upravljač čine ovaj monitor idealnim uređajem za najbolju kućnu zabavu. Više informacija o Display HDR krkteristikama i DisplayHDR Test-Pro testu dostupne su na: www.displayhdr.org.