Novi Samsung televizori predstavljeni u pariskom Luvru

Samsung je predstavio nove detalje u vezi sa svojom paletom premium QLED i The Frame televizora na događaju organizovanom povodom premijere ovih uređaja u Parizu. Nova QLED linija potvrđuje Samsungovu lidersku poziciju u industriji televizora, sa koje diktira budućnost i definiše napredne, vrhunske tehnologije. Samsung je odabrao Pariz, grad svetlosti, kao mesto na kome će predstaviti televizor svetlosti, kako je zbog optimalnog osvetljenja i vizuelnog doživljaja nazvan QLED TV. Premijera je održana u muzeju Luvr, kako bi se naglasila Samsungova fokusiranost na novi „lifestyle“ koncept televizora koga predstavljaju dva umetnička dela, Samsung QLED TV i „The Frame“.

Samsung

“U Samsungu se trudimo da našim korisnicima obezbedimo najnapredniju dostupnu tehnologiju, kako bismo obezbedili doživljaj vizuelnih sadržaja bez premca, kao i vrhunski dizajn koji se uklapa u njihov svakodnevni život, izjavio je HS Kim, predsednik Divizije ekrana u kompaniji Samsung. Svojim modernim dizajnom, pametnim funkcijama i kvalitetom slike, naša paleta uređaja za 2017. godinu donosi novu eru televizije.

Samsung

The Frame: Novi način gledanja televizije

Samsung se ponovo udružio sa Ivom Beharom, poznatim dizajnerom iz Švajcarske, kako bi korisnicima ponudio elegantno remek delo koje se u potpunosti uklapa u enterijer bilo kog doma. Nagovešten na sajmu CES 2017, The Frame je novi pristup koji gledanje video sadržaja u bilo kojoj prostoriji ili okruženju uzdiže na jedan novi nivo.

Samsung

Zasnovan na inovativnoj tehnologiji, „The Frame“ izgleda kao ram za sliku koji visi na zidu, kada je uključen umetnički program rada Art Mode. Umesto da se ugasi i postane crn, kao konvencionalni TV uređaj, ekran ovog TV uređaja se transformiše u umetničko delo, omogućavajući korisnicima da izaberu umetnička dela, specijalno dizajnirana za ovaj uređaj. Sa više od 100 ponuđenih umetničkih dela u više kategorija, uključujući pejzaž, arhitekturu, divljinu, akciju, crteže, sigurno je da će se pronaći nešto za svaki ukus i želju.

Samsung

Zajedno sa brojnim opcijama za prezentaciju umetničkih dela, uz odabir boja i okvira i opciono Studio postolje, ovaj uređaj će zaista oplemeniti životni prostor korisnika. Uz to, „The Frame“ je opremljen novim kablom za nevidljivo povezivanje i novim postoljem koje se potpuno priljubljuje uza zid. Na ovaj način korisnicima je omogućeno da televizor okače bilo gde, bez neuglednih kablova ili žica.

Samsung

Najnoviji QLED televizori su dizajnirani tako da odgovore na potrebe korisnika i usmereni ka rešavanju tri glavne zamerke koje se od korisnika najčešće čuju kada su televizori u pitanju i to kroz rešenja nazvana Q Style, Q Smart i Q Picture.

Q Picture: Savršena kombinacija svetlosti i boje

Novi QLED TV podiže tehnologiju kvantne tačke na sledeći nivo, svojim unapređenjima u efikasnosti i stabilnosti osvetljenja, kao i proširenim spektrom boja. QLED TV odgovara na sve glavne izazove u vezi sa kvalitetom slike, kao što su ugao gledanja, raspon boja, osvetljenost i jasni kontrast. QLED TV može tačno da prikaže boje i postiže 100 procentno pokriće spektra boja - što je najviši nivo trenutno dostupan na tržištu, čime je zaslužio akreditaciju od strane Verband Deutscher Elektrotechnieker (VD), jednog od najvećih tehničko-naučnih udruženja u Evropi.

Samsung

Uz to, duboki, raskošni crni tonovi QLED televizora i njegov izraženi kontrast obezbeđuju dosledno iskustvo uživanja u vizuelnim sadržajima bez obzira na nivo osvetljenosti prostorije. Sa QLED TV uređajima, HDR 1.500 omogućava korisnicima da vide svaki sakriveni detalj, upravo onako kako su stvaraoci sadržaja i predvideli, bez gubitka ili distorzije boje.