Novi Sony makro objektiv punog formata

Kompanija Sony predstavila je novi makro objektiv punog formata za E-mount fotoaparate, FE 50mm F2.8 (model SEL50M28), idealan za svakodnevno fotografisanje.

Sony SEL50M28

Ovaj praktični makro objektiv žižne daljine od 50mm odlikuje veliki otvor blende od F2.8 koji pruža izvanredan kvalitet fotografije i bokeh efekat, dok odnos makro uvećanja 1:1 nudi oštar prikaz objekata fotografisanih iz blizine. Osim toga, brojne opcije za podešavanje, uključujući prekidač za režim fokusa, graničnik opsega fokusa i taster za zadržavanje autofokusa obezbeđuju kvalitetno iskustvo makro snimanja širokom spektru korisnika.

Sony SEL50M28

Savršen kako za pejzaže i portrete, tako i za makro fotografije, ovaj uređaj karakterišu minimalna razdaljina za fokusiranje od 0,16m i širi kadar za beleženje pozadine u odnosu na makro objektive sa većom žižnom daljinom. Sa svega 236g težine, ovaj objektiv je veoma kompaktan i prenosiv, a zahvaljujući otpornosti na prašinu i vlagu, omogućeno je korišćenje u različitim vremenskim uslovima.

Sony SEL50M28

Jedna od karakteristika modela SEL50M28 su i ED (ekstra niska disperzija) elementi od stakla koji umanjuju sferičnu i hromatsku aberaciju pri malim žižnim daljinama za oštre slike visokog kvaliteta. Kružni dizajn otvora blende stvara prelepi bokeh efekat, a optička i mehanička konstrukcija sočiva umanjuju odraz svetla i ghosting efekte čak i bez korišćenja zonerice. Isporuke novog modela SEL50M28 širom Evrope počeće u oktobru, po ceni od približno 600 evra.