Novi TAG Heuer Carrera Chronograph GMT

U čast 55 godina od kada je kreiran prvi Heuer Carrera sat, TAG Heuer predstavlja novi TAG Heuer Carrera sa Heuer 02 mehanizmom i GMT funkcijom. Ovaj sat je esencijalni alat namenjen mlađim generacijama, gladnim putovanja i avantura.

TAG Heuer Carrera Chronograph GMT

Avangardan od svog osnivanja 1963. godine pa sve do danas kada predstavlja potpuno nove Heuer 02 linije, uključujući i inovativne modele poput ultramodernog Connected Modular sata, kolekcija TAG Heuer Carrera slavi 55. godina postojanja u 2018 godini.

TAG Heuer Carrera Chronograph GMT

Zato je ova godina fantastična prilika da švajcarski časovničarski brend predstavi nove verzije hronografa opremljene funkcijom GMT(Greenwich Mean Time). Ovaj novi model usvaja dizajnerske kodove i DNK Heuer Carrere, sa originalnim "3- 6-9" brojačima iz 1963. godine. Hronografi za minute i sate se nalaze na poziciji 3 i 9 sati, sa malim hronografom za sekunde na poziciji 6 sati i prozorom za datum na poziciji 4:30, a sve je upotpunjeno GMT funkcijom. Ovo je prvi put da je TAG Heuer dodao ovu komplikaciju prestižnom mehanizmu.

TAG Heuer Carrera Chronograph GMT

Druga vremenska zona,ultra praktična karakteristika koja se može podesiti krunicom, čita se pomoću lakirane crvene kazaljke i crno/plave keramičke maske, koja ima 24- satnu GMT skalu. Da bi se obezbedila optimalna čitljivost, GMT kazaljka je inženjerski postavljena u sekundarnom položaju - između kazaljki za sate i minute omogućavajući joj da prelazi preko indeksa i daje brz uvid na GMT skalu. Mehanizam Heuer 02, vidljiv je kroz skeletonizovani brojčanik, a smešten je unutar čvrstog čeličnog kućišta prečnika 45 mm, vodootpornog do 100 metara dubine.

TAG Heuer Carrera Chronograph GMT

Odvažan koliko i rafiniran, ovaj model smelo demonstrira visinu avangardne tehnologije švajcarskog proizvođača satova. Sat je dostupan u verziji koja poseduje narukvicu od nerđajućeg čelika ili gume.