Novi Visual Studio 2017 od sada dostupan sa novim, uzbudljivim, karakteristikama

Microsoft sa izuzetnim zadovoljstvom obeležava 20. rođendan razvojnog paketa Visual Studio i objavljuje dostupnost najnovije verzije Visual Studio 2017 - širom sveta. Da je vreme za razvojne alate za programere pravo – jasno govore podaci o mesečnoj stopi rasta broja korisnika Visual Studia od 25%, čak 1.3 miliona aktivnih korisnika mesečno Visual Studio Code-a, kao i dvostruko povećanje korisnika Mac IDE.

Poverenje korisnika i posvećenost ozbiljnom razmatranju i uvažavanju njihovih povratnih informacija omogućile su Microsoftu da globalno učini dostupnim do sada najsnažniju, najotvoreniju i najsveobuhvatniju verziju Visual Studio alata. U ovoj verziji uloženo je naviše napora u sledećim oblastima – doterivanje osnova, omogućavanje iskustva „sa 5 zvezdica“ u razvoju za cloud i mobilne platforme, kao i jačanje DevOps mogućnosti sa ciljem da Visual Studio 2017 može da obezbedi svakom developeru da stvori bilo koju aplikaciju na bilo kojoj platformi.

Visual Studio

„Cloud i mobile“ su vodilja noviteta u paketu Visual Studio 2017 – za sistematizovan cloud razvoj ugrađeni alati omogućavaju integraciju sa .NET Core, Azure aplikacijama, mikro-uslugama, Docker kontejnerima i još mnogo toga. Visual Studio 2017 sa Xamarin softverom omogućava kreiranje mobilnih aplikacija za Android, iOS, i Windows, zahvaljujući ažuriranjima za napredno otklanjanje grešaka i profiliranje alata. Visual Studio je sada u potpunosti prilagođen za razvijanje aplikacija sa fokusom na cloud i mobilne platforme. Za više informacija pozivamo vas da pogledate Visual Studio blog, kao i da se uključite u današnje virtuelne treninge putem linka https://launch.visualstudio.com/