Novi vrhunski HP laptopovi iz linije Spectre

BEOGRAD, oktobar 2017 – HP Inc. je danas predstavio inovacije u svojoj premijum liniji potrošačkih uređaja, a to je sledeća generacija HP Spectre 13 i HP Spectre x360 13 laptop modela. Novi proizvodi – sa procesorima poslednje generacije, dužim trajanjem baterije i fantastičnim ekranima, sa elegantnijim dizajnom i oštrijim ivicama - najnoviji su u nizu poteza koji podstiču rast kompanije HP na tržištu premijum PC računara.

Hewlett Packard

Druga generacija Spectre 13 – sada najtanjeg laptopa na svetu sa ekranom osetljivim na dodir – omogućava korisnicima da rade bez ograničenja i uživaju u zabavi na 4K ekranu sa glasnijim zvukom na sofisticiranom uređaju kojeg pokreću četvorojezgarni Intel Core procesori osme generacije.

HP-ov nagrađivani Spectre x360 laptop sada nudi najduže trajanje baterije na svetu u četvorojezgarnom hibridnom uređaju, bez kompromisa u pogledu stila i izdržljivosti, sa poboljšanom sigurnošću uvođenjem opcije integrisanog „privatnog ekrana“.

Hewlett Packard

„HP nudi najtanje laptopove na svetu sa ekranima osetljivim na dodir, dok istovremeno postavlja nove industrijske standarde u pogledu trajanja baterije, sigurnosti i dizajna“, rekla je En-Sofi Hadberg, direktorka korisničkih personalnih sistema, EMEA, HP Inc. „Naš Spectre portfolio redefiniše segment premijum PC računara, pružajući jedinstveno korisničko iskustvo koje podstiče kreativnost i otvara beskrajne mogućnosti za ostvarivanje neverovatnih ideja.”

„HP nastavlja da prevazilazi moja očekivanja ponudom impresivnih premijum laptopova sa karakteristikama koje su korisnicima važne, a to su performanse, dizajn, i trajanje baterije”, rekao je Patrik Morhed, predsednik i glavni analitičar firme „Moor Insights & Strategy”. „Najnoviji Spectre laptopovi nam pokazuju kako kompanija pronalazi nove i uzbudljive načine da stalno gura napred tržište premijum PC računara.”

Hewlett Packard

Kod neverovatno tankog HP Spectre 13 nema kompromisa između vrhunskih karakteristika kao što su 4K ekrani, tanak okvir ekrana i performanse. Posebne karakteristike uključuju:

  • Vrhunski dizajn: Izrađen od CNC aluminijuma i karbonskih vlakana, ovaj model postoji u “keramički beloj” boji sa svetlo zlatnim poliranim detaljima i u tamno pepeljasto sivoj boji sa bakarnim poliranim detaljima. Ovaj laptop računar ima veoma tanak okvir oko ekrana u maksimalnoj 4K rezoluciji, koji je zaštićen Corning® Gorilla® NBT staklom.

  • Čulno iskustvo: Zvučnici daju jasan i oštar zvuk i nalaze se iznad tastature koja se proteže od ivice do ivice uređaja. Tasteri pune veličine sa pozadinskim osvetljenjem omogućavaju udoban rad na računaru.

  • Projektovan za produktivnost: Brze performanse sa najnovijom, osmom generacijom Intel Core i5 i i7 procesora, prostorom za skladištenje sadržaja do 1TB PCIe SSD i memorijom do 16 GB LPDDR3 za brzi multitasking.

  • Veća snaga baterije po milimetru: do 11,5 sati trajanja baterije 5 i punjenje baterije od 0 do 50% za 30 minuta korišćenjem HP Fast Charge tehnologije.

Redizajnirani HP Spectre x360 pretvara se u laptop i tablet istovremeno donoseći četvorojezgarne performanse, autonomiju od 16,5 sati 5 i ugrađeni privatni ekran. Neke od karakteristika su:

  • Čuveni prefinjeni dizajn: Aluminijumsko kućište sa oštrijim ivicama je napravljeno na CNC mašini i dostupno je u nekoliko boja: prirodno srebrnoj, tamno pepeljasto sivoj sa bakarnim detaljima, kao i u boji svetlo roze zlata u ograničenoj seriji.

  • Vrhunski ekran: Veoma tanak okvir okružuje ekran dijagonale 13 inča (33 cm) koji je zaštićen izdržljivim Corning Gorilla NBT staklom i pruža vrhunski doživljaj gledanja sadržaja u maksimalnoj 4K rezoluciji.

  • Tanak ali moćan: Kreatori i zahtevniji korisnici će biti oduševljeni smanjenim zagrevanjem sistema. Za performanse je zadužena najnovija, osma generacija Intel Core i5 i i7 procesora 3 , LPDDR3 memorija do 16 GB i opcioni 1TB PCIe SSD 9 za čuvanje vaših kreacija, dragocenih uspomena i zabavnog sadržaja.

  • Sigurnost i lakoća korišćenja: Sigurnosne opcije podrazumevaju čitač otiska prsta, koji je smešten sa strane računara kako bi bio olakšan pristup; opcioni HP Sure View ugrađeni privatni ekran na verzijama sa Full HD 7 ekranima koji eliminiše vizuelno hakerisanje, a aktivira se jednim tasterom (samo na modelima u prirodno srebrnoj boji); i HP Wide Vision FHD infracrvena kamera za prijavljivanje u sistem putem prepoznavanja lica.

  • Prilagodljivo platno: Sertifikovana Windows Ink 8 olovka omogućava daleko prirodnije crtanje i pisanje uz istovremeni unos olovkom i prstima. Olovka je osetljiva na pritisak, a prepoznaje i nagib što omogućava precizno crtanje u bilo kom modu. Olovka ima punjivu bateriju koja se puni preko USB-C priključka; 15 sekundi punjenja omogućava korisniku do 198 minuta korišćenja 10 .

Spectre dostupnost

  • HP Spectre 13 Laptop će biti dostupan u Srbiji u “keramički beloj” boji sa svetlo zlatnim poliranim detaljima krajem novembra 2017.

  • HP Spectre x360 će biti dostupan u Srbiji u dve boje: prirodno srebrnoj i tamno pepeljasto sivoj sa bakarnim detaljima, krajem novembra 2017.