Održan SAP Cloud Day

U utorak, 5. jula 2016. godine kompanija SAP je u Beogradu organizovala SAP Cloud Day, a Platinum partner ovog skupa bila je kompanija Atos.

Zvanično press saopštenje

Na ovom tehnički orijentisanom skupu prisutni su imali priliku da uz pomoć SAP stručnjaka razotkriju mitove u vezi sa Cloudom. Danas SAP Cloud rešenja koristi 90 miliona korisnika, a stručnjaci iz SAP-a su podelili svoje iskustvo, pokazali kako stići u Cloud uz SAP HANA Enterprise (HEC) i mogućnosti koje pruža HANA Cloud Platform (HCP).

Razotkrivanjem mitova u vezi sa Cloudom bavio se Rok Magister, Head of Cloud, SAP CEE. Trend koji je pre 6-7 godina započet mobilnošću danas se logično nastavlja u Cloudu, koji privatno koristimo svi i njegova bezbednost više nije upitna. Tako, SAP Cloud ekosistem trenutno čini 36 miliona korisnika, koji svedoče o isplativosti i fleksibilnosti cloud rešenja. Gospodin Magister je uživo demonstrirao i ERP u cloudu putem mobilnog uređaja.

Kako na pravi način stići do Clouda uz HANA Enterprise Cloud objasnio je Lothar Büttner, Head of HEC Program Execution, SAP MEE. HEC je potpuno upravljan, bezbedan cloud koji nudi fleksibilnost sa mogućnošću zakupa putem pretplate. Zahvaljujući tome, on je kompanijama veoma jednostavan za pristup. U ovom trenutku, oko 90% direktora kompanija smatra da svoje poslovanje mora da preseli u cloud, ali svega 15% njih radi na tome. Razlog tome je što se trenutno 72% energije i resursa troši na održavanje postojećeg stanja, što ne ostavlja prostora za inovacije. HANA Enterprise Cloud je tu da pomogne klijentima da realizuju inovacije, tako što će biti u stanju da se posvete onome što je bitno. Fleksibilnost HEC-a omogućava da svako može da ga isproba ili da ga koristi na duži rok uz skaliranje u zavisnosti od obima poslovanja. Zbog toga je HEC most do digitalne ekonomije.

HANA Cloud Platform je platforma budućnosti na kojoj više od 2000 startupova već pravi aplikacije za nove poslovne procese i modele poslovanja u digitalnoj ekonomiji. O mogućnostima koje pruža HANA Cloud Platform govorio je Slaviša Lečić, Presales manager, SAP South East Europe koji je i uživo demonstrirao mogućnosti ove platforme putem mobilnog uređaja. Svoja bogata iskustva preneo je i Ilija Sekulovski, generalni direktor kompanije SEMOS. Makedonska kompanija SEMOS ima izuzetno bogatu praksu izgradnje na HCP platformi, koja im je omogućila da uz HCP i podršku SAP-a sa lokalnog tržišta pređu i na globalno poslovanje.