Održana radionica HCP Challenge 2016

Beograd – 5. oktobar 2016. – Danas je u Beogradu održana radionica posvećena StartUp zajednici u organizaciji komapnije SAP pod nazivom SAP HCP Challenge. Ovo je bila prva radionica u regionu Centralne i Istočne Evrope, a narednih dana i nedelja će se održati radionice u Budimpešti, Bukureštu, Bratislavi, Ljubljani, Pragu, Sofiji i Varšavi.

Svi prisutni su imali prilike da od SAP predstavnika, Vlada Stanskog, koji je HCP Business Developer Manager i Diane Kiril, koja je Platform Presales Specialist, čuju više o samom takmičenju, kao i SAP HANA Cloud platformi.

Upoznajući učesnike radionice sa pravilima takmičenja HCP Challenge, Vlad Stanesku je rekao „SAP HANA Cloud platformu, koju će svi moći besplatno da koriste da kreiraju svoje aplikacije, koristi 4000 StartUp preduzetnika, 5800 korisnika i 8500 partnera. Ideja nam je da uz našu pomoć razvijete sopstvene aplikacije na SAP HANA Cloud platformi i pokažete ih našim korisnicima. Pobednici ovog izazova imaće priliku da svoje aplikacije predstave na SAP Forumima širom regiona Centralne i Istočne Evrope.“

Zatim je Diana Kiril pričala o tehničkim detaljima SAP HANA Cloud platforme, programskom jeziku koji se koristi (JAVA), alatima koje mogu da preuzmu, kao i kako da ih koriste za razvoj svojih aplikacija. Prakticno je, kroz demoe i tutorijale prikazala kako se razvija jedna aplikacija – od ideje, preko prototipa do finalne apliakcije.

Svi učesnici takmičenja HCP Challenge širom CEE regiona treba da razviju prototip svoje aplikaciju do 7. novembra 2016. i da pošalju video dužine do 3 minuta u kom objašnjavaju svoju apliakciju. Oni koji uđu u uži izbor, biće obavešteni do 9. novembra, a dodela nagrada će se održati 22. novembra u Bratislavi. Nakon toga, tri nagrađena će početkom sledeće godine uz pomoć SAP-a razviti prve verzije svojih aplikacija i ponuditi ih SAP korisnicima širom sveta.