Otvorena Sinergija 18

Osamnaestu godinu za redom, svečano je otvorena Sinergija - jedan od najvećih ICT i biznis događaja u regionu. U godini punoletstva, Sinergija će tokom tri dana održavanja, spojiti biznis i savremene tehnologije, kako bi postavila pitanje - dokle smo kao društvo, ekonomija i pojedinci stigli u procesu digitalne transformacije.

Sinergija 18

Upravo to pitanje postavlja i ovogodišnji slogan konferencije „Digital Breakthrough“ („Digitalni proboj“), a odgovore gde je sve neophodan digitalni proboj, koje industrije su brže u njegovom usvajanju i na koji način IT sfera može da pomogne u tom procesu, daće brojni predstavnici biznisa, državnog sektora i eksperti iz oblasti informacionih tehnologija. Sinergija 18 otvorena je uvodnim izlaganjem Željka Vujinovića, generalnog direktora kompanije Microsoft u Srbiji.

Sinergija 18

„Digitalizacija, digitalni proboj, zapravo predstavljaju sinonime za sinergiju najsavremenijih tehnoloških rešenja i svakodnevnog života. Svaki novi izum predstavlja šansu za napredak, i smatramo da se Srbija nalazi u pravom momentu da adekvatno i efikasno primenimo napredne tehnologije u digitalnoj transformaciji, a sve sa ciljem da se pre svega dalje unapredi kvalitet života i da postanemo konkurentni.“ izjavio je Vujinović.

Sinergija 18

Već prvi dan, Sinergija je otvorila teme aktuelnih tehnologija koje danas menjaju način na koji živimo i poslujemo – poput veštačke inteligencije, IoT-a, cloud computing-a, blockchain-a, i koje predstvljaju stub oslonca za sve grane privrede. Poruke koje su poslate tokom svečanog otvaranja, nedvosmisleno ukazuju da se naše društvo nalazi u „last minute“ fazi, u kojoj je potreban fokus, brzina i otvorenost ka transformaciji, kako bi se ostvarili maksimalni efekti daljeg razvoja čitavog društva.