Personalizovanje PC računara uz olovku, glasovne komande i biometriju na Yoga 920 laptopu

PC više nije skraćenica za personalno računarstvo, koje krakteriše jednosmerna komunikacija između korisnika i uređaja. PC sada znači personalizovano računarstvo, a veštačka inteligencija omogućuje uređajima da budu „svesni“ toga šta je korisnicima neophodno. Uz ovu mogućnost, uređaj korisnika sada može da predvidi njegove potrebe i komunicira sa njim na različite načine.

Lenovo Yoga 920

Yoga 920 konvertibilni laptop predstavlja put ka pametnijem laptopu uz nove funkcionalnosti kao što su pametna olovka, glasovne komande sa daljine, izmenjena realnost, biometrijska bezbednost uz Windows Hello i drugi alati. Budući da mnogi korisnici i dalje žele tastaturu ili olovku za kreiranje sadržaja, Yoga 920 nudi opciono Lenovo Active Pen 2 olovku sa Windows Ink mastilom, koja ima 4.096 nivoa osetljivosti za crtanje i pravljenje beležaka. Pored toga, prepoznavanje glasa, tehnologija karakteristična za pametne telefone i zvučnike, dostupna je na Yoga 920 laptopu uz Cortana platformu.

Lenovo Yoga 920

Ona može da prepozna glas sa 4 metara udaljenosti u „standby“ režimu tako da korisnici mogu da dodaju artikle u korpu, šalju i-mejl poruke, pretražuju internet, prate svoje pošiljke, pokreću aplikacije i još mnogo drugih stvari. Cortana čak koristi veštačku inteligenciju kako bi učila od korisnika, tako da Yoga 920 vremenom postaje sve pametnija. Pri tome, laptop poseduje impozantnu snagu uz 8. generaciju Intel Quad Core i7 procesora, Windows 10 operativni sistem i 4K IPS ekran od 13,9 inča, osetljiv na dodir.

Lenovo Yoga 920

Uz težinu od samo 1,37 kg, ovaj laptop koji može biti korišćen u četiri režima rada, jednostavno se savija za 360 stepeni i pretvara iz laptopa u tablet. Pored toga, Yoga 920 je u ograničenim serijama dostupna sa specijalno dizajniranim Gorilla Glass staklom: Yoga 920 Vibes, Star Wars Special Edition Yoga 920 Rebel Alliance i Star Wars Special Edition Yoga 920 Galactic Empire4.