Philips 241B7QGJ najzeleniji monitor na svetu koji pomaže u povećanju produktivnosti dok istovremeno brine o okolini

Beograd, 14. januar 2019. – MMD, jedan od vodećih specijalista za monitore i brend licencirani partner Philips monitorsa, najavljuje lansiranje Philips 241B7QGJ Full HD monitora. Ovaj 24 inčni (23.8”) LCD monitor je novo merilo za zelene monitore, nudeći ekološki orijentisanim profesionalcima moćan alat za povećanje produktivnosti na poslu uz očuvanje okoline. Kao dodatak svojoj energetskoj efikasnosti, ambalaži koja se u potpunosti može reciklirati i usklađenosti s mnogim međunarodnim ekološkim standardima, Philips 241B7QGJ korisnicima nudi čitav niz visokih performansi i inteligentnih ergonomskih karakteristika.

Philips 241B7QGJ

Najzeleniji monitor na svetu

Novi Philips 241B7QGJ rezultat je Philipsove dugogodišnje predanosti održivosti i okolini. Novi monitor jedan je od najzelenijih monitora ikad proizveden jer je specijalno dizajniran kako bi sprečio i najmanji mogući negativan uticaj na okolinu. Sastavljen od lagane, 85 posto reciklirane plastike s TCO sertifikatom, novi Philips monitor potpuno je bez štetnih tvari kao što su olovo, živa, halogen, bez PVC / BFR. Osim toga, svi plastični i metalni delovi monitora kao materijal pakovanja u potpunosti se mogu reciklirati. Ovaj Philips monitor tako podržava kružnu privredu uz istovremeno smanjivanje globalne potrošnje resursa i svih povezanih emisija u transportu. Kao rezultat toga, Zeleno elektronsko veće (Green Electornic Council) nagradilo je ovaj motnitor EPEAT ekološkom oznakom i sertifikatom što samo dokazuje zeleni dizajn i ekološke performanse monitora.

Philips 241B7QGJ

Održivi pristup produktivnosti

Profesionalni korisnici u svim industrijama traže tehnologiju koja radi za njih i prema njihovim potrebama, zato je Philips 241B7QGJ idealan igrač koji nudi kvalitet i udobnost korišćenja uz ekološku održivost. Full HD rezolucija i IPS panel znače izuzetno jasne i oštre slike koje se mogu videti iz gotovo bilo kojeg ugla. Ultra tanki okvir osigurava pregledavanje više kartica u podeljenim prozorima dok SmartImage, SmartContrast i SmartResponse inovacije garantiraju vrhunsku sliku i kvalitet videa u bilo kojem trenutku. Zbog dugih sati koje profesionalni korisnici provode ispred monitora, a koji utiču na umor očiju, novi Philips monitor opremljen je efikasnim rešenjima za maksimalnu udobnost korisnika. To uključuje površinu niskog odsjaja kao i LowBlue način rada te Flicker-free tehnologiju za veću vizuelnu udobnost rada i dodatak potpuno prilagodljivom SmartErgo postolju i VESA stalak koji omogućuju korisnicima slobodu odabira idealnog položaja monitora koji im odgovara.

Philips 241B7QGJ

Energetski najefiksniji monitor do sada

Energetska efikasnost leži u želji da se osigura manje emitovanje ugljenika u čemu je upravo Philips 241B7QGJ iznad svih. Opremljen nizom tehnologija za uštedu energije, ovaj monitor donosi značajna smanjenja energije što istovremeno korist okolini kao i za korisnikov budžet. Uz navedene tehnologije koje omogućuju smanjenje potrošnje energije, tu je i PowerSensor koji detekuje prisutnost ili odsutnost korisnika putem bezopasnog infracrvenog signala i automatski smanjuje osvetljenje monitora. Samo ova inovacija je odgovorna za smanjenje čak 80 posto troškova energije.

Philips 241B7QGJ

Ali, to nije sve jer novi Philips monitor ima i novi, pozadinski osvetljen dizajn za optimalno osvetljenje uz minimalnu potrošnju, tehnologiju LightSensor koja oseti ambijentalno svetlo i automatski podešava svetlinu ekrana, kao prekidač nulte snage koji prekida latentnu potrošnju energije koja se može pojaviti na konvencionalnim monitorima čak i kada je monitor isključen. Potrošnja energije ovog monitora iznosi tako 11 vata čime su osigurani EnergyStar 7.0 i A++ energetski stepen što dodatno naglašava neuporedivu energetsku efikasnost novo Philipsa 241B7QGJ.

Philips 241B7QGJ

“ Philips je posvećen pružanju visokoefikasne tehnologije koja kombinuje inovacije s održivošću. Upravo je zato novi Philips 241B7QGJ idealan izbor za profesionalce koji žele da poboljšaju svoju produktivnost na odgovoran i ekološki način.“, ovim putem je izjavio Stefan Sommer, direktor marketinga i poslovanja MMD-a za Evropu.

Philips 241B7QGJ

Novi Philips 241B7QGJ dostupan je januara ove godine po preporučenoj maloprodajnoj ceni od Philips 241B7QGJ – 27.089,00 din. (bez PDV-a)