Pobednici foto konkursa Biodiverzitet osvojili vredne Canon nagrade

Najbolji radovi iz celog sveta izloženi u galeriji “Macola” u Drvengradu na Mokroj Gori tokom III Svetskog kongresa Biodiverzitet

Zvanično press saopštenje

Fotografija Jelene Ivanović iz Srbije pod nazivom „West in East People”, nastala u Atlanti (SAD), proglašena je za najbolju u kategoriji “Ljudi” na foto konkursu Biodiverzitet koji je vrednim nagradama podržala kompanija Canon. Nagrađena fotografija najbolje je odgovorila na kriterijume kroz koje je trebalo da oslika lepotu i raznolikost ljudske vrste, različite kulture, običaje i rase sa svih meridijana.

Pobedničke fotografije, zajedno sa ukupno 25 najboljih radova, izložene su u galeriji “Macola” u Drvengradu na Mokroj Gori još danas u okviru III Svetskog kongresa Biodiverzitet. Najbolje fotografije koje je proglasio žiti sačinjen od predstavnika društva National Geographic, dobili su vredne Canon nagrade – Canon EOS 1200D, digitalni fotoaparat sa izmenjivim objektivima; Canon 50mm f2.5 compact macro objektiv koji će im omogućiti fotografisanje veoma malih objekata izbliza i otkrivanje detalje koji često nisu vidljivi golim okom; Canon SELPHY CP910, jednostavno rešenje za bežično štampanje sa smartfona i fotoaparata gde god da se nalaze.

Foto konkurs „Biodiverzitet“ trajao je mesec dana, do 15. oktobra, u organizaciji Zavoda za zaštitu prirode Srbije, a uz podršku društva National Geographic. Istovremeno, Canon je kao vodeći svetski proizvođač rešenja za obradu slike stao uz foto konkurs kako bi svoje bogato iskustvo na polju fotografije i foto opreme preneo svim učesnicima, i omogućio im da dobiju vrhunsku Canon opremu kojom će moći još bolje da istaknu svoju kreativnost.

Objave i novosti kompanije Canon CEE možete jednostavno pratiti na kompanijskom profilu na LinkedInu: https://www.linkedin.com/company/canon-cee.