Preduzeća mogu izgraditi prvu liniju odbrane i smanjiti izloženost pretnjama na mreži uz aplikaciju Kaspersky Web Traffic Security

U 2017. godini, gotovo svaki treći 1 korisnik mreže (uključujući i korporativne) bio je žrtva neke od pretnji na mreži. Shodno tome, nije iznenađujuće što smanjivanje potencijalno rizičnih online aktivnosti zaposlenih i dalje predstavlja izazov za 50% preduzeća. 2 Kako bi im pomogla, kompanija Kaspersky Lab je dopunila svoje rešenje Kaspersky Security for Internet Gateway novom aplikacijom, Kaspersky Web Traffic Security, koja osnažuje veb prolaz (gateway) kako bi zaštitila zaposlene od svih vrsta mrežnih napada, i smanjuje rizik i ukupne troškove IT podrške. Bilo da je slučajno ili ne, zaposleni mogu ugroziti korporativne mreže i osetljive podatke. Preduzeća se mogu boriti protiv ovog faktora rizika uzrokovanog ljudskim greškama ne samo edukacijom osoblja i primenom striktnih bezbednosnih politika, već i dopunjavanjem zaštite krajnjih tačaka sa solidnom prvom linijom odbrane. Aplikacija Kaspersky Web Traffic Security ublažava ovaj rizik, zaustavljajući pretnje u trenutku kada pokušaju da prodru u mrežu i pre nego što dođu do uređaja krajnje tačke.

Kaspersky Web Traffic Security je rešenje koje poseduje moćan višeslojni anti malver alat, koji je baziran na ML (machine learning) sistemu. Pored toga, sa inoviranim anti-fišing alatom, koji u svom jezgru sadrži tehnologije zasnovane na “deep lerning“ mehanizmu, aplikacija pomaže u smanjivanju opasnosti povezanih sa riskantnim radnjama (npr. klik na fišing link), kao i potencijalno štetne aktivnosti, kao što su otvaranje nepouzdanih veb stranica.