Premijerno Sony flagship Xperia XZ i premium Xperia X

Sony Mobile je danas predstavio dva neverovatna dodatka svojoj seriji X pametnih telefona. Nastavljajući viziju izloženu na MWC u februaru, flagship Xperia XZ i premium Xperia X Compact nudi još inteligentnije, personalizovano iskustvo.

Sony Xperia XZ Platinum

Sa Xperia-om želimo da vam pomognemo onda kada je to najbitnije, čineći vaš svakodnevni život udobnijim, laganijim, spontanijim, rekao je Hideyuki Furumi, izvršni potpredsednik globalne prodaje i marketinga Sony Mobile Communications. Sa Xperia XZ i Xperia X Compact možete da snimite svaki trenutak kao što ga vidite, sa fotografijama bez blura po danu ili noći, i sa živopisnim bojama zahvaljujući našoj novoj Triple image sensing tehnologiji.

Sony Xperia XZ Platinum

Uhvatite akciju munjevito, sa prirodnim bojama

Sony prvi flagship pametni telefon X serije, Xperia XZ i premium Xperia X Compact donose novu i poboljšanu tehnologiju kamere koja vam daje najbolje fotografije do sada iz Xperia serije. Uz pomoć Sony-jevog nasleđa u tehnologiji kamere i saradnji sa našim digitalnim inženjerima snimanja, novi modeli imaju najnaprednije kamere u kategoriji pametnih telefona. Pored izuzetno poznatog Sony-jevog senzora slike, dodata su dva pomoćna senzora i tako je nastala Sony-jeva triple image sensing tehnologija. Ona vam omogućava snimanje lepih fotografija u pokretu sa živopisnim bojama u gotovo svim uslovima. Tehnologija se sastoji od Sony-jevog originalnog Exmor RS senzora slike koji pruža moćnu mešavinu visokog kvaliteta slike i brzine autofokusa (AF), i prediktivnog Hybrid AF-a za inteligentno predviđanje i praćenje subjekata u pokretu za rezultate bez blura. Uz to je dodat Laserski AF senzor sa tehnologijom detekcije rastojanja, koji snima prelepe fotografije bez blura u izazovnim uslovima slabog osvetljenja. I povrh toga, uživaćete u izvanrednim živopisnim bojama zahvaljujući senzoru RGBC-IR sa color sensing tehnologijom uz pomoć koje se precizno podešava ravnoteža beline na osnovu izvora svetlosti u okruženju.

Sony Xperia X Compact

Glavna kamera od 23MP ne samo da daje kristalno jasne fotografije, već i superbrzo pokretanje – od standby statusa do fotografije za samo 0.6 sekundi na pritisak dugmeta okidača, tako da ste spremni da napravite savršeni snimak u svakom trenutku.

Napredne funkcije su dodate za one koji žele veću fleksibilnost sa ručnim podešavanjem, čime se dodatno unapređuju iskustvo fotografisanja i kreativne mogućnosti, kao što su brzina okidača i kontrola fokusa.

Sony Xperia X Compact

Video je sve popularniji u beleženju i deljenju jedinstvenih trenutaka na društvenim mrežama. Oba modela donose značajan napredak u evoluciji stabilizacije slike, ostvarenog u Handicam kamkorderima, sa Sony SteadyShot sa aktivnim inteligentnim režimom kako bi se omogućilo izvanredno snimanje. Sada sa stabilizacijom 5 osa možete snimati miran video čak i kada hodate ili beležite trenutke iz velike blizine.

Xperia XZ ima prednju kameru od 13MP za selfie perfekcioniste, sa supervisokom osetljivošću koja ide i do ISO6400 i 22mm/90 stepenog širokougaonog objektiva, koji će izvući najbolje iz vaše poze, čak i pri slabom osvetljenju i grupnim selfie-jima. Xperia XZ takođe nudi najkvalitetnije snimanje u 4k, toliko kvalitetno da dobijate oštar, jasan snimak koji je pun detalja.

Premium dizajn koji se uklapa u vaš život

Svojim zadivljujućim dizajnom sa zakrivljenom površinom, stakleni ekran od 5,2 inča i metalna pozadina Xperia XZ pametnog telefona postaju jedno, i savršeno stoje u ruci uz izvanredan osećaj. Zakrivljena površina je inspirisana monolitnom formom, dok ALKALEIDO metal visokog sjaja i čistoće pruža osećaj dubine, što naglašava premium dizajn telefona. Xperia XZ je dostupan u potpuno novoj plavoj boji inspirisanoj lepotom prirode – Forest Blue – zajedno sa već klasičnim Mineral Black i Platinum nijansama.

Sa dodatkom popularne Sony forme X seriji, Xperia X Compact nosi snažnu

tehnologiju u svom malom pakovanju. Ekran od 4.6 inča i dizajn sa zakrivljenom površinom čine ovaj telefon izuzetno udobnim za držanje i idealnim za rukovanje samo jednom rukom. Premium dizajn Xperia X Compact telefona može se jasno videti u njegovoj završnici visokog sjaja i osećaju čvrstine. Takođe, on prati i našu novu plavu liniju, unoseći Mist Blue nijansu zajedno sa bezvremenskom crnom i stilizovanom belom nijansom.

Sony Xperia X Compact

Ekspertiza koju je Sony pokazao u kreiranju funkcionalnog dizajna prenosi se i na Xperia XZ sa njegovim dizajnom otpornim na vodu 1, što uklanja strah od prskanja vodom, pa možete da se opustite što se tiče iznenadnih prosipanja i pljusaka. Znajući ko ste dok samo držite telefon, dugme sa senzorom za otisak prsta 2 na Xperia XZ i Xperia X Compact telefonima intuitivno su smešteni sa strane, tako da u jednom potezu možete da ih pokupite i otključate, što istovremeno utiče i na osećaj udobnosti u ruci.

Učenje vaših navika zarad poboljšanja vašeg iskustva

U naše pametne telefone smo uključili inteligentne opcije koje vam mogu pomoći u tome da vam svakodnevica bude udobnija, efikasnija i ispunjena uživanjem. Oba modela uključuju novu Battery Care 3 tehnologiju koja u harmoniji sa Qnovo adaptivnim punjenjem održava vašu bateriju zdravom i produžava njen vek trajanja skoro duplo 4 . Qnovo adaptivno punjenje prati i prilagođava napon punjenja kako bi se izbegla oštećenja koja se tiču veka trajanja baterije, dok Battery Care kontroliše punjenja na bazi naučenih navika, tako što pauzira punjenje na 90%, i završava ga tik pre nego što je potrebno. Xperia Tips takođe prepoznaje navike korisnika, ne bi li pružila savete i preporuke prilagođene samom korisniku, što pomaže u tome da optimizujete svoje lično korisničko iskustvo. Smart Cleaner automatski uvećava učinak, čisteći keš (cache) od određenih aplikacija, tako što uči kako se one koriste tako da se u svakom trenutku postiže optimalni učinak.

Sony Xperia X Compact

Perfomanse su važne

Xperia XZ pokreće procesor Qualcomm Snapdragon 820, što pruža tečno iskustvo korišćenja telefona. Kao jedan od najmodernijih procesora za mobilne telefone, Snapdragon 820 procesor sa X12 LTE podržava vrhunsko iskustvo u vezi sa povezivanjem, grafikom, fotografijom, snagom i efikasnošću korišćenja baterije.

Dodatna oprema

Xperia XZ i Xperia X Compact imaju širok spektar stilskih zaštitnih maski u bojama koje se odlično uklapaju, uključujući Style Cover Touch (SCTF10/20) koji vam dozvoljava da koristite svoj omiljene vidžete kroz pametni prozor bez otvaranja preklopa. Za lako gledanje video sadržaja, Style Cover Stand (SCSF10/20) postolje ima automatsku funkciju uključivanja i isključivanja sa podesivim uglom gledanja. Svaki model će se isporučivati sa novim USB Type-C punjačem za lako punjenje.