Prestigio Bluetooth Keyboard PBKB04

Još jedna eksterna tastatura za tablet, ovoga puta Bluetooth varijanta namenjena Windows modelima, primarno iz VISCONTE serije. Idealno će pasovati uz 10.1" modele, a koristi ugrađenu Litijumsku bateriju i Bluetooth interfejs.

Prestigio je jedna od kompanija koja je za kratko vreme uspela da se izbori za stvarno dobru reputaciju, kroz prilično širok spektar uređaja koje nudi, od klasičnih periferija, pa do tableta i multimedije. Od nedavno, pored Android tableta (za koje znamo još odavno) u ponudi su i modeli sa Windows operativnim sistemom, pa logično imamo na raspolaganju i dodatnu opremu. Prvo što ćemo videti jeste bežična Bluetooth tastatura namenjena 10.1" modelima tableta. Kvalitetna Bluetooth tastatura sa touchpad-om i futrolom će sigurno dobro doći onima koji tablet koriste i za posao osim za zabavu.

Ključne karakteristike

  • Dobar kvalitet izrade
  • Bežični, Bluetooth interfejs
  • Plug and Play

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Interfejs: Bluetooth 3.0, domet 10m
  • Podrška: Windows tableti

Prestigio Bluetooth Keyboard PBKB04

Tastatura dolazi već montirana u futrolu koja je pravljena po dimenzijama VISCONTE serije tableta ove kompanije (sa prorezima za kameru i konektore). Teoretski, ne bi trebalo da bude problema ni sa drugim Windows 10.1" tabletima, ali preporučujemo da ponesete tablet i proverite u prodavnici da li lepo naleže u futrolu. Ideja je da se tablet fiksira u "leđima" futrole, posle čega može da se postavi da stoji pod uglom u odnosu na tastaturu, čime se dobija i najbolja ergonomija za korišćenje. Kvalitet izrade tastature i futrole je dobar, plastika čvrsta i deluje nam prilično postojano, što bi se i očekivalo od periferije koja će najverovatnije služiti poslovne korisnike.

Tastatura je dovoljno prostrana da tasteri budu solidne veličine koja je odgovarajuća za one koji dosta kucaju, stim što dimenzije, dizajn i raspored odgovaraju Chiclet varijaciji, što se i pokazalo prilično funkcionalnim. Tasteri su ravne gornje površine i prilično plitki uz dosta tih hod. Odmah vidimo prepoznatljivi Windows taster, multimedijalne i sistemske funkcije mapirane na F tasterima, kao i malo zbijene kursorske tastere, što je bilo i očekivano na kraju krajeva. Tastatura koristi ugrađenu bateriju čiju autonomiju nismo uspeli da utvrdimo, ali se očekuje par meseci nesmetanog korišćenja. Za punjenje, koristi se MicroUSB konektor koji je smešten sa leve bočne strane, odmah pored On/Off tastera. Uparivanje preko Bluetooth interfejsa je brzo i jednostavno i gotovo u bukvalno par sekundi.

Rezime

Ovaj model tastature je namenjen primarno Prestigio Windows tabletima iz VISCONTE, stim što za druge Windows modele dijagonale 10.1" ipak treba proveriti na licu mesta. Tastastura je kvalitetne izrade, dobrog layout-a i veličine, a kucanje prilično udobno, čak i za one koji dosta vremena provode u radu. Kako se još uvek radi o modelu koji nije stigao do maloprodaje, ostaje da vidimo kolika će biti cena, no u svakom slučaju se radi o prilično bitnoj periferiji za one koji nameravaju da tabletu dodaju funkcionalnost koju softverska on-screen tastatura ne može da pruži.

Conclusion

This keyboard model is primarily designed for Prestigio Windows tablets from VISCONTE, but for the other 10.1" Windows models, it is necessary to perform checking. The keyboard offers high build quality, good layout, and size, while typing is comfortable, even for those who spend a lot of time working. Bearing in mind this model is not yet available in retail stores, its price is unknown, but in any case, this is an important periphery for those who intend to add functionality that software on-screen keyboard cannot provide.

Testirani proizvod je uzorak.

Asbis ustupio: Prestigio Bluetooth Keyboard PBKB04
zvanični sajt: prestigio.rs