Pretvorite svaki prostor u bioskop uz novu generaciju Sony projektora

Kompanija Sony je predstavila novi model VPL-VZ1000ES 4K HDR projektor ultra kratkog dometa, dizajniran tako da se jednostavno integriše u svačiji dom i kompatibilan sa High Dynamic Range (HDR) standardom i 4K rezolucijom. Ovaj uređaj može biti postavljen na udaljenosti od samo petnaestak centimetara od zida, a opet kreirati sliku dijagonale od 254cm, mereno u formatu 16:9. Kada je isključen, ovaj kompaktni i elegantni projektor će se jednostavno stopiti sa dekorom. Sada možete imati prožimajuće vizuelno iskustvo za različite rezidencijalne aplikacije, od kućnog bioskopa do dnevne ili spavaće sobe, bez obzira na raspored prostorija u vašem domu.

Sony VPL-VZ1000ES

„Do sada su ljubitelji kućnog bioskopa bili primorani da imaju zasebnu prostoriju za gledanje sadržaja preko projektora, što nije uvek idealna situacija, jer nemaju svi luksuz dodatnog prostora za izuzetno veliki ekran. Model VPL-VZ1000ES u potpunosti menja tu dinamiku, pružajući opčinjujuće iskustvo „ekrana“ dijagonale od 120 inča“, navodi Tomas Isa, menadžer proizvoda u kompaniji Sony Professional Solutions Europe.

Sony VPL-VZ1000ES

Novi projektor je dimenzija približno 925 x 494 x 219mm, i teži oko 35kg, pa je dovoljno kompaktan i lagan da se uklapa u svaki prostor. Ovaj model je oko 40 odsto manji od trenutno dostupnog Sony LSPX-W1S 4K projektora ultra kratkog dometa i biće dostupan po značajno nižoj maloprodajnoj ceni. Uprkos tome, projektor VPL-VZ1000ES generiše 2.500 lumena osvetljenosti, što je 25 odsto jače nego LSPX-W1S Life Space UX model. Unapređeni Sony SXRD paneli, upareni sa Z-Phosphor laserskim motorom, proizvode visoki dinamički kontrast, ističući najviše i najmanje jarke delove HDR sadržaja, pri čemu Z-Phosphor laserski izvor svetlosti značajno brže dostiže najviše nivoe osvetljenosti u odnosu na lampe konvencionalnih projektora. Takođe, duže se zadržava nivo osvetljenosti i preciznog prikaza boja, bez potrebe za učestalom zamenom lampe.

Sony VPL-VZ1000ES

Jedinstveni oblik novog Sony projektora otvara nove mogućnosti za korišćenje. U pitanju je savršen model za velike prikaze u malom prostoru, kao što su sobe sa visokim plafonom. Imajući u vidu da je projektor jednostavno i elegantno postavljen ispred, a ne iza gledalaca, ne postoji problem sa senkama i preprekama poput svetala ili ventilatora na plafonu. Za moderne domove sa velikim prozorima i ograničenom površinom zidova, platno koje se spušta ispred prozora omogućava odličan prikaz televizijskog, filmskog i sportskog programa, a kada završite sa gledanjem, jednostavno podignite platno da biste ponovo uživali u svom pogledu.

Model VPL-VZ1000ES 4K HDR projektor ultra kratkog dometa biće dostupan od aprila 2017. godine, a kompanija Sony će ga predstaviti na svom štandu #7300 na CES sajmu u Las Vegasu do 8. januara.