Prilika da proizvod stigne do tržišta u roku od 5 godina - Investment Round 2017

Beograd, 8. avgust 2017. godine - Pored PowerUp! takmičenja, koje je kreirano za startapove koji već mogu da prijave svoje projekte iz oblasti održive energije, InnoEnergy predstavlja još jedan program, ovog puta za organizacije poput malih i srednjih preduzeća ili većih kompanija.

Investment Round 2017 otvoren je za inovativne projekte usmerene na upotrebu održive energije, koji bi trebalo da budu lansirani na tržište kao proizvod ili usluga u roku od maksimalno 5 godina. InnoEnergy je spreman da pomogne ovaj proces svojom evropskom mrežom od 160 partnera, poznavanjem međunarodnog tržišta, mrežom korisnika, kao i investicijama koje mogu dostići čak 5 miliona evra. Krajnji rok za aplikacije je 23. oktobar 2017.

Investment Round 2017

InnoEnergy, kao vodeća evropska kompanija posvećena održivoj energiji, u okviru svog Investment Round 2017 programa traži inovativne projekte iz sledećih oblasti: obnovljivi i alternativni izvori energije, energija iz fosilnih goriva, bezbedna primena nuklearne energije, održiva potrošnja energije u domaćinstvima i industriji, efikasno skladištenje i distribucija energije, pametni domovi, zgrade i gradovi, kao i energetska bezbednost. Preduslov za aplikaciju je da ideja funkcioniše pod simuliranim, ali realističnim uslovima, kao i da organizacije koje je sprovode oforme međunarodni konzorcijum od 3 do 7 članova iz bar dve evropske zemlje.

U slučaju da organizacija nema partnere, ali ima dobru i praktičnu ideju, savetuje se da kontaktira InnoEnergy, jer postoji servis „traženja poslovnog partnera” koji može da pomogne u potrazi za potencijalnim saveznicima. U zavisnosti od potencijala projekta, InnoEnergy može pokriti od 20 do 80 odsto ukupnih prijavljenih troškova. Do sada, investicije su se kretale u rasponu od 100.000 do čak 4-5 miliona evra. Investment Round program je stalno dostupan, ali je rok za prijave za ovogodišnji ciklus 23. oktobar.

Od lansiranja Investment Round-a 2011. godine, InnoEnergy je investirao ukupno 170,5 miliona evra u razvoj 90 proizvoda, 3 proizvodna pogona, 77 aplikacija za patente i povezao 323 organizacije. Cilj ovog programa je da se evropski Plan strateških energetskih tehnologija (SET plan), usmeren na održivost i zaštitu životne sredine, primeni što je brže i efikasnije moguće.