Prvi Philips monitor s pop-up kamerom koji će zakomplikovati život svim hakerima

Prvi model u novoj Philips poslovnoj liniji monitora sa tankim panelom skoro bez ivice sa tri strane

Zvanično press saopštenje

U vreme kada hakeri postaju sve inovativniji i kada svesnost od potencijalnog rizika koji se javlja putem web kamera raste, MMD, vodeća tehnološka kompanija i brend licencirani partner za Philips monitore predstavlja prvi Philips monitor sa integrisanom web kamerom koja se aktivira kada je potrebno, a inače ostaje sakrivena u okviru monitora. Novi 27-inčni 272B7QPTKEB monitor koji će za prodaju biti dostupan tokom avgusta, kombinuje ovu mogućnost ekstra sigurnosti sa odličnim performansama moitora: kristalno jasne slike u Quad HD rezoluciji, ekstra široki uglovi gledanja zbog tehnologije IPS panela, super brzi USB 3.0 za najbrži prenos podataka, kao i PoweSensor tehnologija za veću ekološku produktivnost. Ostali modeli u porodici novih Philips monitora sa pop-up web kamerama, poput 24-inčnog ili monitora s UHD rezolucijom, predstaviće se do kraja godine.

Bolja sigurnost za kancelarijske web kamere Web kamere su postale brz i jednostavan način za komuniciranje sa kolegama i partnerima širom sveta. Za profesionalce, njihova web kamera je vitalni alat za održavanje face-to-face komunikacije i povećanje saradnje sa ljudima. Svaka web kamera predstavlja prozor u kompaniju, što predstavlja opasnost od potencijalnih napada hakera koji bi na taj način mogli iskoristiti web kamere za neautorizovan pristup podacima preduzeća.

„Naš najnoviji model monitora omogućava korisnicima još veću sigurnost uz integrisanu web kameru koja se uključuje kada je potrebna za sastanke, a u protivnom je ugašena kada se ne upotrebljava.“, rekao je Albert Ulfman, Product Manager za Philips monitore EMEA u MMD-u.

Kao i drugi Philips monitori za profesionalne korisnike, novi monitor ima niz drugih istaknutih karakteristika koje povećavaju produktivnost. Sa svojih 27-inča, monitor je dovoljno kompaktan da stane na bilo koji radni sto. Područje gledanja je maksimalno zahvaljujući ultra tankom okviru ekrana koji takođe stvara izuzetno iskustvo gledanja i kada se postave više takvih monitora jedan uz drugi. Kvalitet slike je odličan zahvaljujući Quad HD rezoluciji od 2560 x 1440 piksela. Monitor je dizajniran da izvuče maksimalnu jasnoću gledanja iz izvora visoke propusnosti kao što su Displayport i HDMI. Monitor ima i mogućnost lančanog umrežavanja više monitora koristeći samo jednu vezu između svaka dva uređaja. Ovaj način razmeštaja, sa samo jednim DisplayPort kablom između niza monitora, osigurava manje prenatrpanu konfiguraciju sistema. Glavna prednost postavljanja više monitora jedan uz drugi je što ovakav način rada povećava produktivnost i omogućuje dobar multitasking.

Eko produktivnost

Novi 272B7QPTKEB monitor takođe dokazuje predanost MMD-a održivoj produktivnosti. Monitor ima ugrađene inovativne senzore kako bi potrošnja energije bila što je više moguće niža. PoweSensor recimo može „osetiti“ da li neko sedi za stolom ili ne, pa automatski smanjuje osvetljenje ekrana ukoliko korisnik nije pred ekranom. Samo ova karakteristika smanjuje potrošnju energije i do 80 posto, a omogućuje i duži vek upotrebe monitora. Monitor ne sadrži bromirane inhibitore plamena (BFR) i napravljen je od 85 posto reciklirane plastike što ga čini pravim ekološkim alatom za povećanje produktivnosti. Novi Philips 272B7QPTKEB biće dostupan od avgusta u najvećim prodavnicama elektronske opreme po maloprodajnoj ceni od:

272B7QPTKEB - 85.999,00 Din. (bez PDV-a)