Prvo Sony biznis rešenje Nimway za pametne kancelarije

Ove godine, program Seed Acceleration (SAP) kompanije Sony predstavlja svoje prvo evropsko preduzeće Nimway koje pruža rešenja na svakodnevne probleme u kancelariji poput upućivanja na sastanke, pronalaženja slobodnih sala za okupljanje i lociranja kolega. Takođe, ovaj uređaj nudi neprocenjiv uvid menadžmentu o načinu na koji se radne prostorije zapravo koriste.

Potražnja

Mala grupa dizajnera korisničkog iskustva iz kompanije Sony Mobile Communications otpočela je razvoj sistema Nimway pre nekoliko godina u saradnji sa razvojnim inženjerima u cilju rešavanja problema navigacije između nekoliko različitih zgrada, lociranja kolega i pronalaženja dostupnih prostorija za sastanke. Kroz razgovore sa potencijalnim kupcima, postalo je očigledno da se mnoge kompanije suočavaju sa ovim izazovima i da zaposleni troše značajnu količinu vremena na prevazilaženje ovih neefikasnosti.

Sony Mobile tim je razvio sveobuhvatno digitalno rešenje, dizajnirano za moderan način rada, koje omogućava organizovanje spontanih sastanaka, dinamičnu saradnju i uštedu dragocenog vremena za rad. Tri ključne upotrebe su:

  • Navigacija ka predstojećim zakazanim sastancima;
  • Pronalaženje slobodnih prostorija;
  • Lociranje kolega.

„Digitalizacija radnog mesta može optimizovati korišćenje prostorija, povećati produktivnost, pa čak i dovesti do razvoja više inovacija. Kroz rešenje Nimway, kompanija Sony je napravila spoj svog širokog znanja o potrošačima, tehnološke veštine i posvećenosti prema pružanju visokokvalitetnih rešenja za preduzeća”, istakao je Lars-Gunar Lundgren (Lars-Gunnar Lundgren), Senior biznis menadžer kompanije Nimway.

Kako Nimway radi?

Sistem Nimway koristi mobilne aplikacije za Android i iPhone telefone u kombinaciji sa digitalnim prikazima rasporeda prostorija strateški postavljenim na glavne tačke u zgradama firme. Zasnovano je na prvoklasnoj Sony tehnologiji pozicioniranja unutar prostorija, osnaženoj Bluetooth konekcijom i bežičnim prostornim senzorima.

Zamišljeno je da zaposleni preko mobilnih uređaja brzo pronalaze salu za sastanak ili kolegu koji im je potreban, dok samim prolaskom pored digitalnog prikaza rasporeda prostorija dobijaju personalizovane informacije u vezi sa predstojećim sastancima, što doprinosi njihovoj tačnosti i ažurnosti.

Prednost ovog rešenja za menadžere poslovnih objekata jeste mogućnost donošenja odluka u skladu sa podacima koje pruža Nimway alat za analizu podataka. Naime, ovo rešenje donosi pregled korišćenja radnog prostora bez ugrožavanja privatnosti, pruža informacije o upotrebi kancelarija i obaveštava ukoliko je potreban dodatan prostor za sastanke ili postoje neiskorišćene prostorije. Na taj način, unapređuje se korišćenje poslovnog objekta u celosti, podizanjem svesti zaposlenih o svim dostupnim prostorijama unutar više zgrada.

Sistem Nimway nudi digitalne alate koji podržavaju nov, fleksibilniji način rada, posebno u pogledu izazova koji se mogu pojaviti usled prelaza na fleksibilnije radne prostorije (tzv. activity based workplaces) i čini korišćenje velikih radnih prostora intuitivnijim.

Dostupnost

Ovo inovativno rešenje će biti predstavljeno u evropskim zemljama, a ovaj sistem se već aktivno koristi u Odeljenju za istraživanje i razvoj kompanije Sony Mobile, kao i poslovnim objektima strateški izabranih potrošača u javnom i privatnom sektoru.