Qualcomm i HMD Global sklopili 5G Multimode globalni sporazum o licenci patenata

13.05.2019 - Kompanije Qualcomm Incorporated (NASDAQ: QCOM) i HMD Global Oy su najavile sklapanje sporazuma o licenciranju kojim će biti pokriveni brendirani jednomodni i multimodni uređaji koje proizvodi i prodaje kompanija HMD Global pod brendom Nokia. Prema uslovima sporazuma, Qualcomm je kompaniji HMD Global odobrio patentne licence za razvoj, proizvodnju i prodaju brendiranih 3G, 4G i 5G jednomodnih i multimodnih uređaja.

“Vođeni smo našim jedinstvenim obećanjem o isporuci telefona koji vremenom postaju sve bolji. Kako bismo ispunili ovo obećanje blisko sarađujemo sa najboljim partnerima na globalnom nivou“, izjavio je Florian Seiche, generalni direktor kompanije HMD Global. „Naša saradnja sa kompanijom Qualcomm omogućava nam da dovedemo vodeće inovacije na tržište i ostvarimo naše jedinstveno obećanje.”

“Qualcomm sa zadovoljstvom potpisuje 3G, 4G i 5G ugovore o licenciranju sa kompanijom HMD Global koji se temelje na našoj dugogodišnjoj tehnološkoj saradnji”, rekao je Alex Rogers, izvršni potpredsednik i predsednik Qualcomm Technology Licensing. "Qualcomm predvodi prelazak na 5G mrežu, i ponosni smo što smo u mogućnosti da učinimo naše napredne 3G / 4G / 5G tehnologije dostupnim vodećim OEM proizvođačima kao što je HMD Global i da ih podržimo u isporuci izuzetnih proizvoda širom sveta."

O kompaniji HMD Global

Smešten u gradu Espo, u Finskoj, HMD Global Oy je sedište Nokia telefona. Kompanija HMD dizajnira i prodaje seriju pametnih i funkcijskih telefona namenjenih velikom broju korisnika i u različitim cenovnim grupama. Usmerena ka inovacijama i kvalitetu, kompanija HMD je ponosni ekskluzivni nosilac licence Nokia mobilnih telefona i tableta. Za dodatne informacije, posetite sajt www.hmdglobal.com

O kompaniji Qualcomm

Qualcomm pronalazi revolucionarne tehnologije koje transformišu način na koji se svet povezuje, funkcioniše i komunicira. Kada smo povezali telefon na internet, rođena je mobilna revolucija. Naši pronalasci danas predstavljaju osnovu za proizvode, iskustva i industrije koji menjaju život. Dok vodimo svet ka 5G mreži, zamišljamo sledeću veliku promenu u celularnoj tehnologiji koja podstiče novu eru inteligentnih, povezanih uređaja i pruža nove mogućnosti u oblasti povezanih automobila, daljinskoj isporuci zdravstvenih usluga i interneta stvari - uključujući pametne gradove, pametne kuće i predmete svakodnevne upotrebe. Qualcomm Incorporated uključuje naše poslovanje licenciranja, QTL, i većinu našeg portfolija patenata. Qualcomm Technologies, Inc., podružnica Qualcomm Incorporated, zajedno sa svojim podružnicama, upravlja svim našim inženjerskim, istraživačkim i razvojnim operacijama, kao i svim našim proizvodima i uslugama, uključujući i QCT poslovanje sa poluprovodnicima. Za više informacija, posetite Qualcomm vebsajt, OnQ blog, Twitter i Facebook stranice.