Quest for Quality konferencija okupila međunarodnu zajednicu testera

Quest for Quality konferencija nastala je sa ciljem formiranja regionalne zajednice testera, koja bi pokrenula inicijativu širenja znanja i proverenih industrijskih standard.

Quest for Quality

Prva Quest for Quality DevOps and Testing konferencija , čiji je većinski sponzor kompanija Comtrade Digital Services, okupila je preko 260 učesnika – predstavnika 75 kompanija iz regije Adriatika, Nemačke, Austrije, Irske, Italije, Velike Britanije i SAD-a. Učesnici konferencije, koja je održana u CD klubu kongresnog centra Cankarev dom, imali su priliku da se upoznaju sa najnovijim trendova u testiranju softvera, primenom DevOps koncepta u razvoju softvera i tehnikama obezbeđivanja kvaliteta softvera. Quest for Quality konferencija nastala je sa ciljem formiranja regionalne zajednice testera, koja bi pokrenula inicijativu širenja znanja i proverenih industrijskih standarda.

Quest for Quality

Dvodnevnom događaju (13.-14. oktobar 2016, Ljubljana, Slovenija) prisustvovali su brojni eminentni govornici iz regije Adriatika, DACH zemalja, Irske i Velike Britanije, među kojima su bili Kolin Obrajan, Head of QA & Change Control u kompaniji Ryanair Labs, Fin Lorber, Quality Acrobat u kompaniji Throughtworks i Aleksandar Ristić, Testing Consultant u Comtrade Digital Services. Oni su učesnicima preneli svoje iskustvo u ovoj oblasti, kao i očekivanja po pitanju daljeg razvoja.

Quest for Quality

Životni ciklus projekta, odnosno period od začetka do realizacije i implementacije ideje, konstantno se skraćuje. U svetu koji je sve povezaniji, ovaj proces je takozvani mač sa dve oštrice. Firme koje na tržištu plasiraju proizvode ili usluge lošeg kvaliteta rizikuju da ti proizvodi i usluge, ili čak celokupan imidž kompanije, budu negativno percipirani. Zbog toga je neophodno da se kvalitet tehnoloških rešenja postavi visoko na listi poslovnih prioriteta. Comtrade Digital Services poseduje bogato iskustvo u radu na globalnim projektima, koje deli sa klijentima i partnerima u cilju širenja znanja i razvoja visokokvalitetnih tehnoloških rešenja.

Quest for Quality

Kao regionalni lider, zalažemo se za promociju ovih IT trendova na našim tržištima i aktivno zapošljavamo mlade talente, pružajući im priliku da rade na izazovnim projektima i sarađuju sa vodećim svetskim kompanijama - poručio je Viktor Kovačević, generalni menadžer kompanije Comtrade Digital Services.

Quest for Quality

Na okruglom stolu “How to ensure better quality of digital transformation projects”, Marku Javorniku, predstavniku kompanije Comtrade Digital Services, pridružili su se Jaka Levstek, generalni menadžer kompanije DLabs i Tone Stanovnik, generalni menadžer kompanije Špica.