Radeon Vega Frontier Edition je zvanično lansirana

Zvanično je puštena u prodaju prva grafička kartica bazirana na Vega GPU arhitekturi nazvana Radeon Vega Frontier Edition. Radeon VegaFrontier Edition je „2-in-1“ grafička kartica. Za mnoge grafičke kartice iz kategorije $1000+ je unazad nekoliko godina tvrđeno da su to zapravo kartice namenjene profesionalcima iako su to realno bile kartice isključivo gejmerskih mogućnosti, koje su definisane onom vrstom drajvera koje je moguće instalirati na karticu sa adekvatno predefinisanim BIOS-om.

Radeon Vega Frontier Edition je prva grafička karta koja je istovremeno i profesionalni grafički akcelerator i gaming grafička kartica! Bukvalno je jednim klikom ukontrol panelu drajvera, moguće pretvoriti ovu karticu u Pro Radeon, odnosno RXRadeon.

Radeon Vega Frontier Edition

U Pro režimu je moguće koristiti sve benefite i akceleraciju koje Pro kartice donose, dok je u RX režimu moguće koristiti karticu sa svim optimizacijskim benefitima RX gamerske serije kartica.

Jasno vam je u startu kakve vrste ušteda ova „dualnost“ Radeon Vega Frontier grafičke kartice donosi svim kreatorima, a pogotovo game developerima. Oni ne moraju da kupuju duplu količinu kartica – Profi kartice za dizajnere i modelere, odnosno RX kartice za programere i developere optimizovanog koda.

Radeon Vega Frontier Edition

Radeon Vega Frontier edition daje maksimalne performanse i jednima i drugima, klikom miša u drajverskim podešavanjima. Uzmite samo u obzir, koliko bi koštalo odvojeno kupovanje profesionalne kartice koja isporučuje tu količinu TFLOPS-a i gamerske kartice? Prilično smo sigurni da je cifra veća od $999.

Radeon Vega Frontier Edition je najbrža grafička kartica na svetu kada je reč o razvoju Mašinske Inteligencije. Mi jesmo prošle sedmice, skupa sa našim novim EPYC procesorima najavili i početak isporuke Radeon Instinct grafičkih akceleratora specifično namenjenih razvoju Mašinske Inteligencije (MI).

Međutim to su akceleratori namenjeni serverskim instalacijama i kao takvi malo imaju smisla naučnicima, studentima, asistentima koji bi taj nivo performansi ispod svog radnog stola u stanu, fakultetskoj laboratoriji, studentskom domu ili kancelarijskom prostoru. Radeon Vega Frontier Edition u kombinaciji sa našom skalabilnom open-source ROCm platformom, otvara mogućnosti svakome da uđe u svet razvoja rešenja iz domena MI, opet po do juče nezamislivo pristupačnoj ceni od $999.

Radeon Vega Frontier Edition pomera granice u domenu VR i 360 video produkcije. Gledajući VR performanse u standardnom SteamVR testu, Radeon Vega Frontier je 21% brža od Dual-GPU Radeon Pro Duo akceleratora! Kada se Radeon Vega Frontier koristi u kombinaciji sa Radeon Loom softverom, može u realnom vremenu da „spaja“ 8K x 4K video.

Radeon Vega Frontier Edition donosi potpuno drugi nivo performansi u domenu napredne 3D vizuelizacije i renderinga. Zajedno sa Radeon ProRender-om, našim moćnim rendering endžinom koji je baziran na tzv. Fizičkom rendering modelu, RadeonVega Frontier Edition je do 172% brža od uporedive konkurentske kartice u Autodesk Maya softverskom paketu, za koji smo lansirlai besplatno dostupan Radeon proRender plugin. Radeon ProRender plug-inovi su na raspolaganju i za Blender i za 3DS Max