Radio televizija Srbije otpočela emitovanje svih kanala putem operatera SES Video

Luksemburg, 20. februar 2018. – Srpski javni servis RTS sada prenosi čitav spektar od devet TV kanala i četiri radio stanice putem Astra satelita, orbitalno pozicioniranog na pet stepeni istočno, uz produžetak ugovora između kompanija SES i Telekom Srbija.

Prema ugovoru koji je najavio SES, telekomunikaciona kompanija Telekom Srbija će zakupiti dodatne kapacitete na satelitu Astra da bi emitovala televizijske kanale za RTS (RTS1, RTS2 i RTS Poletarac, kanal namenjen deci), kao i tri radio stanice (Radio Beograd 202, Radio Beograd 2 i Radio Beograd 3). Telekom Srbija i SES već imaju dogovor o emitovanju šest TV kanala i jedne radio stanice za RTS putem “pet stepeni istočno”, dok će uz novi ugovor sada prenositi ceo paket RTS kanala na toj orbitalnoj poziciji.

“Ovaj ugovor o nastavku saradnje je odličan primer kako snažna partnerstva poput ovog koje imamo sa kompanijom Telekom Srbija mogu da omoguće da naše prisustvo na tržištu poraste” rekao je Martin Ornas-Kubacki, potpredsednik i glavni regionalni direktor kompanije SES Video za područje centralne i istočne Evrope. “Veoma smo zadovoljni što je RTS ponovo odabrao da se uzda u naše usluge za distribuciju svojih kanala.”

Kompanija “Telekom Srbija” je implementirala šest kanala putem SES za RTS u 2017. godini. Prepoznavši da je SES pouzdan partner koji obezbeđuje visokokvalitetne usluge, Telekom Srbija je odlučio da distribuira još tri kanala za potrebe RTS i tako produži dugogodišnju saradnju sa SES” izjavila je Milica Jovićić, direktorka sektora veleprodaje u kompaniji Telekom Srbija.