Razvojni centar Microsoft-a u Srbiji predstavio se na ITkonektu

Razvojni centar kompanije Microsoft uzeo je učešće na ITkonektu, jednom od najvećih IT događaja, koji se održava 20. i 21. maja u Beogradu.

Zvanično press saopštenje

Posetioci su bili u prilici da se upoznaju sa mnogim interaktivnim sadržajima i temama na štandu Microsoft razvojnog centra, kao i da dobiju sve informacije o procesu zapošljavanja, testovima za kandidate, uslovima rada i okruženju koje ovaj jedinstveni centar nudi.

Tako su svi zainteresovani dobili priliku da se upoznaju sa mogućnostima razvoja karijere u okviru IT sektora, ali i da iz prve ruke saznaju kako izgleda raditi u Razvojnom centru jedne od najvećih IT kompanija u svetu, kao i da urade uvodna testiranja.

Najveću pažnju posetilaca izazvala je Translator aplikacija, u čijoj izradi je učestvovao upravo tim Razvojnog centra Microsofta u Srbiji, a koja funkcioniše zahvaljujući programu zasnovanom na OCR tehnologiji za optičko prepoznavanje karaktera, koja u trenutku prevodi kompletne tekstove sa preko 50 svetskih jezika. Na štandu je predstavljen i Sway, MS Office proizvod za kreiranje lako deljivih interaktivnih priča, kao i jedinstvena igra Atomic šah, koja pruža nesvakidašnje iskustvo takmičenja.

U okviru IT konferencije, predstavnici Centra upoznali su prisutne sa značajem “Mašinskog učenja” na razvoj tehnologije i sveta. Bilo je reči o budućnosti programiranja koja upravo zahvaljujući mašinskom učenju dovodi to toga da su u izvršavanju određenih zadataka mašine postale ne samo brže, nego i tačnije od prosečnog čoveka.

Drugog dana IT konferencije, predstavnici centra održaće predavanje o Cloud bazama podataka i Azure SQL bazama.

Razvojni centar kompanije Microsoft u Srbiji, koji je prošle godine obeležio 10 godina postojanja, već uveliko ucrtava put Srbije na tehnološkoj mapi sveta i svojim radom odgaja generacije mladih programera koji razvijaju i kreiraju inovativne tehnologije budućnosti.