Rumunska kompanija Whyttest stigla u Srbiju

Kompanija Whyttest, koja uspešno pruža usluge testiranja softvera i video igara najpoznatijim svetskim kompanijama, otvorila je svoju prvu kancelariju van Rumunije, i to u Beogradu.

Beograd, 18. jun 2018 - Nakon više od četiri godine rasta na rumunskom tržištu, javila se potreba za širenjem poslovanja na lokalnom, ali i na međunarodnom tržištu. Zbog sličnih kulturoloških odlika Srbije i Rumunije, dostupnosti radne snage u Srbiji i postojeće infrasrukture, kompanija Whyttest odabrala je Srbiju kao prvu zemlju za dalje širenje poslovanja.

Whyttest

„Radujemo se što smo u Srbiji našli perspektivno tržište sa velikim brojem stručnjaka i gde je IT industrija u usponu”, izjavio je Marijus Potirniče, generalni direktor komanije Whyttest. „Od samog početka, naišli smo na veoma dobro pripremljene mlade ljude koji su bili zainteresovani da istraže oblast testiranja softvera i video igara. Imamo slične kulture i lako nam je da se integrišemo kao tim, što je veoma važan faktor u obezbeđivanju kvalitetnih usluga. Sigurni smo da će naša kancelarija u Beogradu ubrzo postati inovator i uzor u IT industriji”, dodao je on.

Zahvaljujući značajnom obimu posla, kancelarija u Beogradu već ima tim od 25 zaposlenih i klijentima nudi specijalizovane usluge testiranja za mobilne platforme, a u budućnosti planira da proširi usluge i na testiranje platformi za konzole. Timu će se uskoro pridružiti i drugi stručnjaci, kako bi sa dodatnim uslugama upotpunili lokalnu ekspertizu.

Kompanija Whyttest trenutno zapošljava tim od 100 eksperata u Bukureštu, koji kompletno pokriva usluge testiranja za kompjuterske, mobilne i konzularne platforme. Kompanija je od 2016 godine povećala broj zaposlenih za 40% i nastoji da u narednim godinama nastavi sa ekspanzijom u regionu, čime odgovara na konstantnu potrebu za kvalitetnim uslugama testiranja.