Saitek Pro Flight Cessna Trim Wheel

Do nas stiže nova serija letačkih periferija, Pro Flight Cessna. Radi se o kontrolama koje su direktno iskopirane sa originalnih. Prvo što smo videli jeste Trim Wheel, koji je zaista sjajan dodatak za fanove simulacija letenja.

Ljubitelji simulacija letenja znaju da Saitek u ponudi ima dosta toga na raspolaganju i to u različitim kategorijama, a bez ikakve dileme, važi za jednog od najboljih proizvođača ekskluzivno letačkih periferija. Razni dodaci odnosno kontroleri dodaju preko potreban osećaj realnosti u igrama i korisnike stavljaju u ulogu pilota, pomoću kontrola koje su skoro pa identične onima u avionu. Pored borbenih simulacija letenja, veliki je broj ugrača koji voli simulacije u kojima se koriste klasični, putnički avioni, a za ljubitelje Cessna modela (konkretno, modela 172 i 182), stiže ceo komplet kontrolera od kojim ćemo se prvo upoznati sa Trimm Wheel-om.

Ključne karakteristike

  • Veoma kvalitetna izrada
  • Cessna licenca, preuzeto sa modela 172 / 182
  • Odlične performanse
  • Ogroman broj kontrola

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Interfejs: USB 2.0, odvojeni konektori
  • Operativni sistem: Windows 8, Windows 7, Windows XP, XP64,Windows Vista (all versions), and Mac OS X

Saitek Pro Flight Cessna Trim Wheel

Ovo je ujedno i najjeftiniji dodatak iz nove Cessna linije periferija, i jasno je da se Saitek potrudio da praktično iskopira tu kontrolu iz pravog kokpita. U ne velikoj kutiji stižu kratko uputstvo, stega za montažu na sto i sam Trim Wheel kontroler. Proizvođač je sjajno odradio mehanizam za montažu odnosno fiksiranje na sto, pošto se kontroler može fiksirati klasično na sto ili u ravni stola kao nastavak ploče stola, što je veoma korisno, pogotovo ako imate i neke druge kontrolere koje koristite istovremeno. Plastika od koje su napravljeni kućište i stega su dosta dobrog kvaliteta i ne verujemo da će biti ikakvih problema po tom pitanju.

Oni koji malo bolje poznaju Cessna avione i kontrole, sigurno će prepoznati Trim Wheel koji je zaista verno iskopiran i da ćete, ukoliko zatvorite oči, na trenutak zaista pomisliti da se nalaze u kokpitu aviona. Za svaki slučaj, tu je i Cessna oznaka sa prednje strane. USB kabl je dugačak oko 2m, a da bi sve radilo kako treba, potrebno je preuzeti drajvere sa sajta proizvođača. Ovaj kontroler podržava 9 punih krugova rotacije Trim Wheel-a, što pruža sjajnu preciznost i kontrolu Trim-a. Ukoliko planirate da koristite još neke kontrolere, dobra vest je da su dimenzije Trim Wheel-a iste kao i throttle quadrant-a iz iste serije, tako da će na stolu savršeno izgledati jedan pored drugog.

Rezime

Fanovi simulacija letenja sada imaju na raspolaganju kontrolere koji su verno iskopirani u odnosu na one koji se nalaze u pravim Cessna avionima, tako da će i doživljaj prilikom korišćenja, odnosno letenja biti odličan. Cena možda ne deluje tako povoljno (ne treba zaboraviti da se radi ipak samo o delu kontrola koje se mogu kupiti), no pravim ljubiteljima letačkih simulacija to sigurno neće biti prepreka.

Conclusion

Flight simulation fans now have access to controllers faithfully copied in relation to those find in real Cessna aircrafts, so the experience of flying is going to be excellent. The price does not seem affordable (it is only a part of controls that can be purchased), but to the real fans of flight simulation that is not going to be a problem.

Preporučena cena (uključujući PDV, januar 2015.): 68€

PRO NET SYSTEM d.o.o. ustupio: Saitek ProFlight Cessna Trim Wheel
maloprodaja: Save Kovačevića ulica 2. 2a, 011/3317982
zvanični sajt: start-play.info