Saitek Pro Flight Throttle Quadrant

Obavezni dodatak za zagrižene letače, a i one koji to tek nameravaju da postanu. Kontrola brojnih funkcija letenja i motora se obavlja preko tri ručice koje čine osećaj simulacije bliže pravom kokpitu nego ikada. Vrlo povoljna cena za ovakvu periferiju će sigurno uraditi svoje, a mi ga preporučujemo najtoplije.

Videli smo kako izgleda ceo komplet sistema za upravljanje avionom Saitek Flight Yoke System, a danas je tu i posebno Flight Throttle Quadrant. Ovo je element koji možete naknadno dodati vašem sistemu kontrolera za letenje, a cena je takva da smo sigurni da će mnogi zastati i pogledati o čemu se radi (ukoliko već ne znaju).

Ključne karakteristike

  • Vrhunska osetljivost kontrola i veoma realan osećaj
  • Vrlo kvalitetna izrada
  • Plastična stega odlično fiksira za sto
  • 3 dvostruka tastera
  • Mogućnost povezivanja dodatnih Throttle Quadrant modula, do ukupno 4 kvadranta

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

Saitek Pro Flight Throttle Quadrant - Tasteri: tri dvostruka tastera za 6 funkcija

  • Poluge: 3 poluge na Quadrant delu
  • Interfejs: USB 2.0
  • Operativni sistem: Windows XP, XP64 and Vista

Saitek Pro Flight Throttle Quadrant

U pakovanju dolazi kvadrant sa stegom, a kvadrant se može montirati sa prednje ili bočne strane stola. Stega je cela plastična i to je jedina zamerka, no mora se priznati da odlično drži i da nema ni govora o mrdanju kvadranta kada se jednom fiksira. Kvadrant ima tri ručice - poluge sa različitim glavama koje se mogu skinuti i po potrebi menjati (ukoliko baš imate neki omiljen raspored). Ručice rade veoma glatko, ali sa dovoljno otpora da daje veoma realan osećaj.

Kvadrant se sa računarom povezuje preko USB kabla koji je, ruku na srce, mogao biti i za nijansu duži. Ono što je posebno dobro je činjenica da možete pazariti i više ovakvih kvadranta i sve ih povazati da rade zajedno, ukoliko recimo imate avion sa više motora, a želite da posebno kontrolišete različite parametre rada motora, potisak i kontra potisak kod sletanja, mešavinu goriva i tako dalje. Sva podešavanja se obavljaju u par koraka, i eventualna ograničenja će zavisiti od konkretne igre.

Rezime

Kako je cena zaista povoljna, smatramo da je Saitek Pro Flight Throttle Quadrant periferija koja će pomoći da se stvarno osetite kao u kokpitu. Dobra je stvar što se ne mora od jednom pazariti ceo komplet, već deo po deo možete napraviti svoj komandni centar onako kako vam to odgovara. Ne samo zato što je jedini takav kontroler koji se može kupiti kod nas, već zaista zato što to zaslužuje, Saitek Pro Flight Throttle Quadrant možemo samo toplo preporučiti.

Preporučena cena (uključujući 18% PDV, februar 2008.): 60€

Compdesk ustupio: Saitek Pro Flight Throttle Quadrant
maloprodaja: Tadeuša Košćuška 72a, 011/292.07.86