Samsung ce predstaviti novi Quantum Dot zakrivljeni monitor na sajmu CES 2017

Las Vegas, 29. decembar 2016. - Na sajmu CES 2017, kompanija Samsung predstaviće svoj novi CH711 Quantum Dot zakrivljeni monitor, potvrđujući svoje vođstvo na tržištu ekrana za uživanje u vizuelnim sadržajima.

Današnji ljubitelji multimedijalnih sadržaja sa pravom su razvili velika očekivanja i traže zaista vrhunsko, realistično iskustvo, bilo da je u pitanju igranje ili gledanje, izjavio je Seog-gi Kim, viši potpredsednik Divizije za ekrane u kompaniji Samsung. Ovogodišnja paleta zakrivljenih Quantum Dot monitora nudi prefinjen dizajn, bogatije boje i dublji kontrast nego ikada ranije. Jedva čekamo da ih podelimo sa svetom na sajmu CES 2017 u Las Vegasu.

Samsung

Živopisno obojeni, zakrivljeni doživljaj zabave Samsungov novi CH711 Quantum Dot zakrivljeni monitor dizajniran je za pasionirane ljubitelje igara. Dostupan u verzijama od 27 inča i 31,5 inča, CH711 donosi odličnu i živopisnu sliku, bez obzira na to koji sadržaj se prikazuje.

Sa zakrivljenjem od 1.800 R i ultraširokim uglom gledanja od 178 stepeni, na monitoru CH711 sadržaj je uvek jasno vidljiv, gde god da se nalazite u prostoriji. Njegov ergonomski dizajn takođe omogućava korisnicima da prilagode horizontalni i vertikalni položaj monitora i tako sebi obezbede optimalnu udobnost. U kombinaciji sa skoro 125% pokrićem sRGB boja i WQHD rezolucijom 2.560x1.440, CH711 postavlja nove standarde za detaljni prikaz boja sa bilo koje udaljenosti.

Elegantan, prefinjen 360-stepeni dizajn CH711 lepo se uklapa na svakom stolu i u svakom okruženju. Njegovo belo kućište odlikuje se trostranim dizajnom bez ivica, dok su kabl za napajanje i HDMI kabl sakriveni od pogleda unutar postolja monitora.

Quantum Dot: revolucija kvantne tačke

Samsungovi pionirski zakrivljeni Quantum Dot monitori CFG70 i CF791, koji su pušteni u prodaju u SAD u decembru 2016. godine, takođe će debitovati na ovogodišnjem CES-u.

U verzijama od 24 i 27 inča, CFG70 monitori kombinuju vizuelno prečišćenu sliku koju omogućava Samsungova Quantum dot tehnologija sa ultra širokim uglom gledanja. Ovi monitori ljubiteljima igrica nude ceo spektar funkcija kao što je korisnički interfejs Gaming UX ali i napredne opcije kalibracije kojima se optimizuje slika za svaki od žanrova igara - FPS, RTS, RPG i AOS.

CF791 Quantum Dot zakrivljeni monitor podjednako će se dobro pokazati u radnom okruženju, donoseći do sad neviđenu jasnoću finih detalja sa zakrivljenjem od 1.500 R. Pomoću tehnologije slika-po-slika (picture-by- picture PBP), korisnici sada mogu da učitaju sadržaj sa bilo kog ulaznog izvora priključenog preko HDMI ili DP, te da taj sadržaj postave bilo gde na ekran. Komplementarna funkcija slika u slici (picture-in- picture, PIP) omogućava korisnicima da smanje i postave sadržaj bilo gde na ekran, bez gubitka rezolucije ili kvaliteta prikaza.

Neka igra počne

Kompanija Samsung je pripremila za posetioce sajma CES 2017 mogućnost da iz prve ruke iskuse užitak igre u interaktivnoj zoni za igranje igara. Samsungov štand će obuhvatati interaktivne stanice gde će posetioci moći da igraju nekoliko trenutno najaktuelnijih igara na CH711 Quantum Dot zakrivljenim monitorima. Tu će biti postavljen i SMART LED ekran velikog formata na kojem će uživo biti emitovano ovo takmičenje - uz istovremeno predstavljanje odlične vizuelne prezentacije ovih monitora široj publici posetilaca sajma CES.

Ekrani budućnosti

Posetioci CES-a će takođe imati priliku da vide još jednu liniju Samsungovih monitora visoke rezolucije, čiji je izlazak na tržište planiran za početak 2017. godine:

  • UH740, 28-inčni monitor, kombinuje Samsungove funkcije, specijalno namenjene igračima, sa ultra brzim vremenom odgovora od 1 m/s, Quantum Dot ekranom i visokokvalitetnom UHD rezolucijom, a sve to smešteno je u elegantno kućište sa tankim okvirom.

  • SH850 modeli dijagonale 23,8 inča i 27 inča donose WQHD rezoluciju i mogućnost DP lančanog povezivanja (daisy chain) preko ravnog, trostranog kućišta bez okvira sa četvrtastom bazom i elegantnim dizajnom koji se uklapa u svaki dom ili kancelariju. SH850 monitori takođe se odlikuju postoljem podesivim po visini, kao i horizontalnom i vertikalnom rotacijom, za optimalan komfor gledaoca.

CH711 će biti izložen na štandu Samsung Electronics (#15006 u centralnoj hali Centra za konvencije u Las Vegasu) zajedno sa CFG70 i CF791 Quantum Dot monitorima koji su nedavno pušteni u prodaju. Da biste saznali više o sajmu CES 2017, posetite www.ces.tech. Za dodatne informacije o Samsungovoj paleti Quantum Dot monitora, kao i za druge relevantne članke, fotografije i video snimke portala Samsung Newsroom, molimo posetite news.samsung.com.