Samsung DeX omogućava bolju produktivnost za sve koji rade u pokretu

Seul/London, 30. mart 2017. – Samsung je predstavio Samsung DeX, dizajniran da unapredi produktivnost svih onih koji obavljaju svoj posao u pokretu, a da istovremeno smanji njihovu potrebu da sa sobom nose veći broj uređaja. Kompatibilan sa Galaxy S8, Samsung DeX obezbeđuje iskustvo korišćenja uređaja nalik na rad u desktop okruženju, ali na bazi Android operativnog sistema. Ovim se korisnicima omogućava da lako pristupe aplikacijama, menjaju sadržaj dokumenata, pretražuju internet, gledaju video snimke, odgovaraju na poruke i još mnogo toga, direktno sa pametnog telefona, na većem ekranu, sa tastaturom i mišem.

Samsung DeX

Samsung DeX obezbeđuje okruženje za veću produktivnost. Njegov potpuno redizajnirani korisnički interfejs na Android bazi optimizovan je za upotrebu sa tastaturom i mišem, a obuhvata više prozora čije se dimenzije mogu menjati, kontekstualne menije i dekstop verziju pretraživača za internet. Ključna saradnja sa kompanijama Microsoft i Adobe omogućava da Samsung DeX bude kompatibilan sa aplikacijama Microsoft Office i Adobe za mobilne uređaje.

Ovo uključuje i Adobe Acrobat Reader za mobilne telefone i Lightroom Mobile, što omogućava funkcionalnost nalik na onu kod desktop uređaja i korisnički interfejs koji se ranije nije mogao dobiti na pametnom telefonu. Za one koji rade u pokretu i organizacije kojima je potreban pristup aplikacijama na bazi Windows operativnog sistema, Samsung DeX takođe omogućava bezbedan daljinski pristup virtuelnim desktopovima, kroz rešenja partnerskih kompanija kao što su Citrix, VMware i Amazon Web Services.

Da bi počeli sa radom, korisnici jednostavno ubace svoj Samsung pametni telefon u DeX stanicu, koja poveže pametni telefon sa monitorom koji je kompatibilan sa HDMI priključkom, te sa bilo kojom tastaturom i mišem sa mogućnošću povezivanja preko blututa, USB-a ili RF-a.

“Pametni telefon postao je centralna tačka sa kojom se povezuje savremeni profesionalci koji svoj posao obavljaju u pokretu. Kada je potrebno da održe prezentaciju ili izmene dokumenta sa neke udaljene lokacije, to znači da mogu da rade veoma efikasno samo sa svog pametnog telefona. Razvili smo Samsung DeX imajući u vidu potrebe onih zaposlenih koji su stalno u pokretu, kako bismo im obezbedili zgodno i fleksibilno iskustvo rada u desktop okruženju, izjavio je Injong Ri, tehnički direktor poslovanja u Diviziji mobilnih komunikacija kompanije Samsung Electronics. Naša saradnja sa ključnim partnerima kao što su Adobe i Microsoft bila je od ključnog značaja u razvoju Samsung DeX uređaja, jer oni dele našu viziju o izgradnji odličnih uređaja u oblasti mobilne produktivnosti.

Sa Samsung DeX-om, poslovni korisnici mogu da budu sigurni da su njihovi pametni telefoni i podaci zaštićeni bezbednosnom platformom Samsung Knox, koja je ugrađena u pametni telefon. Samsung DeX donosi novu definiciju onoga što jedan pametni telefon može da uradi da bi obezbedio produktivnost radnika koji su u pokretu.