Samsung DVD-C450

DVD plejer osnovne kategorije koji pruža dosta toga za uloženi novac. Pored standardnog DVD formata, čita DivX i MPEG-4 formate, ali i JPEG, MP3 i WMA. Sa prednje strane, postoji i USB port na koji se priključuje flash disk. Kvalitet slike je odličan, i tu nema zamerki.

Kod nas je DVD još uvek popularan format pošto su Blu-Ray uređaji i mediji i dalje dovoljno skuplji da ne postanu standard, tako da ne čudi mnogo nesmanjena potražnja DVD plejera. Prošlo je vreme kada su korisnici tražili samo one najosnovnije opcije, tako da aktuelni uređaji nude dosta toga dodatnog. Model C450 spada u osnove, ali i kao takav ima sasvim dovoljno opcija da zainteresuje širu grupu korisnika. Cena će biti verovatno ono što će se prvo i primetiti, a ovaj atraktivan uređaj definitivno može zameniti neke jeftinije varijante lošijeg kvaliteta. DVD plejera ima dosta na tržištu, i gotovo da se i ne traže više samo obični plejeri, već i podrška za DivX i čitav niz drugih opcija.

Ključne karakteristike

  • Podrška za JPG, DivX, MPEG-4, MP3, WMA
  • CD Ripping (u MP3 format)
  • Progressive Scan

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Kompatibilnost: mediji DVD, DVD-R, DVD-RW, DVD+R, DVD+RW, CD, CD-R, CD-RW, VCD, formati MP3, WMA, JPEG, MPEG-4, DivX
  • Konektori: Component, Composite (audio+video), Coaxial S/PDIF, SCART, USB 2.0
  • Oprema: Daljinski upravljač
  • Dimenzije: 430 x 42 x 207mm

Samsung DVD-C450

Ovaj plejer je Slim varijanta sa visinom od svega 42mm, u atraktivnom crnom glossy finišu sa horizontalnom lajsnom od providne plastike. U pakovanju se pored seta AV kablova dobija i daljinski upravljač koji nam se nije previše dopao pošto deluje pomalo jeftino u odnosu na plejer, ali dovoljno funkcionalan da što se toga tiče nema nekih posebnih zamerki. U prednju masku plejera je integrisan mali LED displej na kome se prikazuju najbitnije informacije u vezi puštenog materijala. Odmah pored su i Eject, Stop, Play/Pause i Power tasteri, a na samom desnom kraju je i poklopac koji krije USB 2.0 port koji služi za priključivanje eksternog diska ili flash diska sa kojih se direktno mogu puštati različiti fajlovi.

Svi ostali konektori su pozadi, i to su SCART, komponentni i kompozitni Video, RCA Stereo i koaksijalni optički audio priključci. Interesantno je da je proizvođač rešio da izbaci analogne surround audio konektore. Kao i većina DVD plejera, podržan je Progressive Scan koji obezbeđuje bolji kvalitet slike. Za svaki slučaj, Samsung je implementirao Defect Disc Recovery Solution i Dust Proof dizajn pomoću kojih se obezbeđuje nesmetana reprodukcija materijala sa oštećenih medija, dok se eventualna prašina automatski eliminiše sa medija u toku reprodukcije. Ukoliko se ubaci audio CD, postoji mogućnost da se sadržaj ripuje u MP3 format, što može biti vrlo korisno. Na kraju, postoji podrška za DivX i MPEG-4 formate što će posebno interesovati domaću publiku, uz adekvatnu podršku za titlove i naše karaktere.

Rezime

Ovaj DVD plejer predstavlja odličnu ponudu za sve koji traže jednostavan i kvalitetan uređaj. Ako se gleda cena, sigurno da postoje i jeftiniji modeli manje poznatih proizvođača, ali mislimo da se u ovom konkretnom slučaju itekako isplati ići na poznato ime. Kvalitet slike je odličan, sa vrlo dobrim detaljima i nijansama boja, i po pitanju slike stvarno nema nikakvih zamerki. Ovakav plejer pokriva potrebe najvećeg broja kupaca i definitivno ga treba uzeti u obzir kada se bude kupovao novi model.

Conclusion

This DVD player is a great offer for all who are looking for simple and high quality device. If you are looking at price, sure, there are cheaper models of less known producers, but we think that in this particular case it is very much worth to go for the well-known name. Quality picture is excellent, with very good details and nuances of color, and image is beyond reproach. This player covers the needs of most customers, and it definitely should be taken into account when buying a new model.

Testirani proizvod je uzorak.

Stav ustupio: Samsung DVD-C450
maloprodaja: Stav, Kralja Milana 64, 011/ 36 28 555
zvanični sajt: stav.rs