Samsung Gear VR sistem za virtuelnu realnost koji pomera granice iskustva

Samsung Gear VR je inovativni uređaj koji je dizajniran da obezbedi osećaj virtuelne realnosti vlasnicima Samsung Galaxy telefona najnovije generacije. Ovim uređajem kompanija u potpunosti menja način na koji se dele iskustva i uspomene. Isto tako, ovaj model pomera granice onoga što telefoni mogu da učine.

Samsung Gear VR

Da biste iskusili sveobuhvatno iskustvo virtuelne realnosti dovoljno je da smestite svoj Galaxy telefon u uređaj, postavite Gear VR ispred očiju i doživljavate virtuelnu realnost. Super AMOLED ekran, ekskluzivna tehnologija kompanije Samsung, široko vidno polje, precizno praćenje i niska latencija su neke od tehnologija koje virtuelnu realnost obezbeđuju sada i ovde za vas.

Samsung Gear VR

Gear VR radi sa svim Galaxy smart telefonima. Sve što je potrebno da uradite je da smestite svoj telefon u uređaj i možete da poletite gde god želite u svetu. Da bi se pomerile granice i maksimalno uživalo u virtuelnoj realnosti uređaj mora da bude ugodan za nošenje.

Samsung Gear VR

Upravo iz ovog razloga, pored potpuno novog interfejsa, Gear VR je za 19 odsto lakši u odnosu na prethodni model i teži svega 380 grama. Sa većim touchpadom možete da lakše i preciznije upravljate kontrolama.

Samsung Gear VR

Mogućnosti primene Gear VR sistema su mnogostrane. Možete da ga koristite da jednostavno pgledate film, kao da ste sami u dvorani i uživate u ogromnom platnu uz svoje omiljeno ostvarenje.

Samsung Gear VR

Sa druge strane, uz pomoć Gear VR možete da doživite svakakve avanture, borite se sa zombijima ili jednostavno letite na ćilimu, dok se broj dostupnih avantura stalno uvećava.

Samsung Gear VR

Specifikacije:

  • Proizvođač: Samsung
  • Model: Gear VR
  • Dimenzije: 201.9x116.4x92.6mm
  • Vidno polje: 96 stepeni
  • Masa: 318 grama bez telefona
  • Senzori: Žiroksop, akcelerometar, senzor blizine
  • Kompatibilni uređaji: S7, S7 Edge, S6, S6 Edge, S6 Edge+ , Note 5

Samsung Gear VR

Zaključak

Samsung je jedna od prvih kompanija koje su na tržište plasirale sistem za virtuelnu realnost, a kompanijin Gear VR model je drugačiji od ostalih jer pored samog VR sistema koristi telefone kompanijine Galaxy linije. Iskustvo koje ovaj uređaj nudi je impresivno a prilike za doživljavanje virtuelnih iskustava se povećavaju svakim danom kako tehnologija dobija na popularnosti.

Conclusion

Samsung is one of the first companies that have been presented a VR system and Gear VR model is different from the others because in addition to VR, the system uses smart phones from Galaxy line. The experience this device offers is impressive and the opportunity to experience virtual experiences increase with each passing day as the technology is increasingly popular.

Zahvaljujemo se:

VIP Mobile

Preporučena maloprodajna cena (apr 2016): oko 120€

vipmobile.rs