Samsung i Dizni, čarolija sa AR emodzijima za Galaxy S9 i S9+

Seul/Beograd – 20. mart 2018. – Kompanija Samsung i Disney oživeće omiljene Diznijeve likove u vidu AR emodžija za uređaje Galaxy S9 i Galaxy S9+. Korisnici ovih telefona moći će direktno da pristupe slavnim Diznijevim likovima, Mikiju Mausu i Mini Maus, kako bi kreirali personalizovane poruke, a sve to preko AR Emoji programa rada na kamerama njihovih telefona.

Samsung

Takođe, likovi iz omiljenih Diznijevih filmova, kao što su The Incredibles (Neviđeni), Zootopia (Zootopija) i Frozen (Zamrznuto kraljevstvo), biće dodavani postepeno tokom godine.

“Postavljanjem naših likova i priča na nove digitalne platforme stvaramo svakodnevni doživljaj Diznijevog sveta, na bilo kom mestu gde se nalazi naša publika. To nam omogućava da privučemo nove generacije obožavalaca”, izjavio je Džon Lav, potpredsednik Sektora za aplikacije u Diznijevoj kompaniji za proizvode široke potrošnje i interaktivne medije. “Diznijevi AR emodžiji nude inovativni pristup sadržajima za Galaxy S9 i S9+ i jedan zabavan način da se u slanje poruka unese malo čarolije”.

Samsung

“U svetu se svakodnevno pošalje više od šest milijardi emodžija. Razvojem AR emodžija želeli smo da obezbedimo zabavan, uzbudljiv način komunikacije i nov način da se animirane slike ožive”, rekla je Jungi Li, šef marketinga i izvršni potpredsednik kompanije Samsung Electronics. “Znali smo da je Dizni, kao kreator nekih od omiljenih likova u istoriji, najbolji partner za naš poduhvat. Zbog toga smo želeli da naši AR emodžiji postanu najsrećnija lica na svetu i da našim korisnicima omogućimo pristup najpopularnijim likovima, koje sada mogu da dele preko različitih platformi”.

AR emodžiji na Samsug Galaxy S9 i S9+ omogućavaju korisnicima da kreiraju zabavne poruke koje mogu u potpunosti da prilagode svojim željama i pošalju ih prijateljima. AR emodžiji koriste tehnologiju dubinskog učenja i prepoznavanja lica, kako bi mapirali više od 100 karakteristika svakog lica. Tako proizvode trodimenzionalnu repliku tog lica, omogućavajući korisnicima da kreiraju zabavne, unikatne poruke koje šalju svojim prijateljima. AR emodžiji nude osamnaest fabrički ponuđenih nalepnica (“stikera”) u standardnom AGIF formatu, koji mogu da se dele sa svima, bez obzira na to koji pametni telefon primalac poruke ima. 1 Kada korisnici nađu AR emodži koji im se baš dopada, mogu da ga postave da bude stalno prikazan na njihovom “stalno uključenom” (Always On) ekranu i tako uživaju u njemu svaki put kad pogledaju svoj telefon.