Samsung predstavio bioskop buducnosti sa novom tehnologijom za bioskopske ekrane

Samsung će predstaviti svoj najnoviji adut u klasi ekrana, novi Samsung Cinema Screen. Kao prvi LED ekran visokog dinamičkog opsega (HDR) namenjen bioskopima, ovaj ekran donosi do sad neviđen kvalitet slike, oživljavajući filmove i druge sadržaje namenjene velikom ekranu, živopisnije i preciznije nego ikada ranije. Samsung će zvanično predstaviti bioskopski LED ekran u bioskopima Cinemark Century Orleans 18 i XD Theatre, koji se nalaze u hotelu Orleans Hotel Casino. Ova premijera poklapa se sa konferencijom zaljubljenika u bioskop, CinemaCon 2017, najvećim i najvažnijim skupom u svetu industrije filma, koji će okupiti posetioce iz preko 80 zemalja.

Samsung

Samsungov bioskopski ekran dijagonale 10,36 m lako se uklapa u dimenzije modernih bioskopa. Uz LED kvalitet slike u 4K rezoluciji, ekran takođe prevazilazi specifikacije DCI, koje se koriste kako bi se obezbedio jedinstven, visok nivo tehničkih performansi, pouzdanosti i kvaliteta u digitalnim bioskopima. Samim tim, performanse novog Samsungovog ekrana prevazilaze vizuelne mogućnosti tradicionalne tehnologije zasnovane na projekciji obezbeđujući realističnu prezentaciju.

Samsung

Kako raste popularnost naprednih kućnih sistema za zabavu i platformi za direktnu reprodukciju sa interneta, bioskopi moraju da pronađu svoju novu poziciju kao mesto na kome će publika dobiti neuporedivo iskustvo uživanja u vizuelnim sadržajima, koje jednostavno neće moći da dobije ni na jednom drugom mestu, izjavio je Sang Kim, potpredsednik Samsung Electronics America. Naša nova tehnologija za bioskopske ekrane donosi moćniju, kvalitetniju sliku na velike ekrane, stvarajući okruženje u kome se gledaoci osećaju kao da su deo svake scene.

Tehnologija direktnog osvetljenja LED ekrana Cinema Screen zaista donosi visoki dinamički opseg (HDR) u bioskope, prikazujući sadržaj na ekranu sa osvetljenjem koje je, kada je na maksimumu (peak brightness). To je skoro 10 puta veće od onog koje nude standardni bioskopski projektori (146 fL, naspram 14 fL), sa unapređenom ravnomernošću i bez optičkih iskrivljenja ili smetnji. Ovakav futuristički prikaz takođe nudi veoma preciznu, superiornu prezentaciju boje koja će zaokupiti pažnju gledaoca. Uz to, ultra kontrast i niskotonska podešavanja crno-bele skale omogućavaju ekranu da prikaže i najsjajnije boje, i najdublje crne nijanse, sa kontrastnim odnosom koji je skoro beskonačno:1.

Inovacije koje su ugrađene u Cinema Screen ekran za bioskope pratiće i inovativno audio rešenje, koje pokreće Harman Professional Solutions’ Cinema Group (za koju je akvizicija nedavno završena) i Samsungova audio laboratorija, Samsung Audio Lab. “Harman grupa sa uzbuđenjem iščekuje nastavak saradnje sa Samsungovim timom za Cinema Screen i sa Samsung Audio Lab laboratorijom zvuka. Radujemo se što ćemo našim iskustvom u oblasti ozvučenja za bioskope pomoći Samsungu da proširi svoju lidersku poziciju u oblasti ekrana i na bioskope, izjavio je Brajan Divajn, potpredsednik grupe Tour and Sinema Solutions Group.

Kako se razvijaju zahtevi koji se stavljaju pred bioskope, Samsungov bioskopski ekran nudi svestranost, kojom će se zadovoljiti raznolike potrebe publike. Ekran zadržava svoje napredne sposobnosti prikazivanja sadržaja u uslovima ambijentalnog osvetljenja bez obzira na sadržaj koji je na ekranu, te odgovara na potrebe korisnika koji žele da koriste bioskopske sale za svoje korporativne manifestacije, koncerte i praćenje sportskih događaja, kao i za takmičenja u računarskim igrama.