Samsung predstavio dva nova koncepta u dizajnu televizora

Samsung je predstavio novu viziju budućnosti televizije na sajmu Fuorisalon 2016, u kojoj se tehnološka inovacija i dizajn stapaju u jednu neraskidivu celinu.

Zvanično press saopštenje

Samsungova izložba “Noć i dan“ u studiju Superstudio Pju u Milanu, otvorena za javnost od 12. do 17. aprila, simbolizuje savršen duet koji grade dva različita stila u dizajnu televizora. S jedne strane, Serif sa avangardnim dizajnom koji slavi minimalizam u svetlom prostoru kojim dominira elegancija bele boje. S druge strane, SUHD TV kao izraz najnaprednije inovativne tehnologije, u tamnoj prostoriji u kojoj iz tame isijavaju boje.

“Naša izložba na Fuorisalonu kreirana je tako da prikaže dizajnersku notu koja leži u našim proizvodima. Samsung stalno traži načine da se prikloni putu tehnološke inovacije a da istovremeno ne zaboravi fundamentalnu ulogu estetike. Ove godine smo želeli da realizujemo nov koncept TV uređaja, rođen iz susreta tehnologije i dizajna, kao pionirsko, novo iskustvo uživanja u zabavnim sadržajima. Serif TV i nova paleta SUHD TV uređaja simboli su kreiranja ovog savršenog dueta“, izjavio je Marko Hanapel, direktor marketinga i prodaje u Audio video diviziji kompanije Samsung Electronics Italija.

Sa kvalitetom slike bez premca, KS paleta je prva serija TV uređaja na svetu bez okvira: od premijum serije 9000 do modela serije 7000, svi su dostupni u verzijama sa zakrivljenim i ravnim ekranom i predstavljaju koncept koji Samsung naziva Dizajn 360, u kome se o svakom aspektu novih TV uređaja, sve do najsitnijih detalja, posvećuje velika pažnja - uključujući i zadnju stranu uređaja.

Samsungovi SUHD TV uređaji za 2016. godinu odlikuju se 10-bitnim pločama sa Quantum dot tehnologijom kvantne tačke, za ultrarealistične slike, jasnoću bez premca i izvanredan kontrast sa bojama koje su još vernije stvarnosti. Ekrani sa tehnologihom Quantum dot u stanju su da izvrše konverziju svetlosti iz svih boja vidljivog spektra bez iskrivljenja ili uticaja na nivo osvetljenosti, za optimalan vizuelni doživljaj u uslovima trenutne osvetljenosti u okruženju.

Svi Samsungovi SUHD TV uređaji nude izvanredan doživljaj visokodinamičkog opsega (HDR High Dynamic Range) sa vrednošću za osvetljenost od najmanje 1000 nita za optimalan kontrast između svetlih i tamnih slika. Uz to, nova tehnologija ultra crne boje, Ultra Black tehnologija, smanjuje odbijanje svetlosti dodatno poboljšavajući kvalitet slike, uz istovremeno smanjenje refleksije na minimum.

Uz pomoć Tizen operativnog sistema, novi TV uređaji će pronalaženje i pristup korisnikovim omiljenim programima i servisima učiniti još lakšim, bez obzira da li je reč o televizijskim programima, filmovima ili igricama, sve je to lako dostupno sa jedne platforme, zahvaljujući obnovljenom pametnom čvorištu Smart Hub. Uz to, on automatski prepoznaje periferni uređaj (set-top boks, konzolu, OTT uređaj...) ili kućni bioskop koji je priključen te upravlja svim eksternim uređajima putem pametnog daljinskog upravljača, bez potrebe za dodatnim podešavanjima.

Samsungov Serif TV je proizvod koji odiše majstorskom izradom u svakom svom aspektu. Saradnja Samsunga i međunarodno poznatih dizajnera Ronana i Ervana Burujeka, koja je dovela do nastanka jedinstvenog proizvoda na tržištu televizora koji nudi ne samo vrhunsku tehnologiju, već i oslikava životni stil potrošača.

Samsung je odabrao braću Burujek zbog njihove jedinstvene sposobnosti da naglase estetiku, a da pri tom ne zanemare funkcionalnost, da stvore komad nameštaja koji se savršeno uklapa u bilo koje okruženje, sa trunkom originalnog dizajna koji prostoru daje jedinstven pečat.

Samsungov Serif TV donosi dizajn i predstavlja komad nameštaja koji se savršeno uklapa u domaćinstvo, a koji pokreće Samsungova premijum televizijska tehnologija. On obezbeđuje elegantan doživljaj gledanja televizije koji je istovremeno i široko primenljiv i uzbudljiv, zahvaljujući originalnom kontinualnom, monohomatskom okviru koji donosi sasvim nov dizajn ivica ekrana.

Oblik TV uređaja određuje njegov bočni profil; sa siluetom velikog slova I, zajedno sa tipografskim serif detaljima koji grade čvrst oslonac za bazu uređaja i malu policu na njegovoj gornjoj ivici. Upotreba četiri tubularne noge omogućava da se uređaj koristi kao samostojeći, tako da može savršeno da se prilagodi okruženju.

Ova izložba obuhvata i izložbeni prostor "Samsungovo rešenje za TV dizajn" u kome će posetioci moći da razgovaraju sa arhitektom, koji će biti na usluzi svima koji traže savet za planiranje audio/video prostora u svojim domovima, kao i o tome koji je model Serif TV uređaja najpogodniji za njih, nakon što ih očara njegov jedinstveni dizajn.

U Superstudiju Pju izložena su najnovija dostignuća u oblasti audio uređaja, uključujući bežične zvučnike Audio 360, koji proširuju paletu za dva nova modela: R1 i R3. Omnidirekcioni zvučnici se odlikuju novim ugrađenim korisničkim interfejsom koji radi na dodir i prevlačenje prsta, kao i unapređenom aplikacijom Multiroom koja je dostupna za pametne telefone, tablete i pametne časovnike. Patentirana tehnologija prstenastog širenja (Ring Radiator) istovremeno rasprostire zvuk po čitavoj prostoriji, omogućavajući korisnicima isti akustični doživljaj gde god se u prostoriji nalazili.

Samsung je takođe predstavio svoj prvi Ultra HD blu rej plejer, UBD-K8599 kompatibilan sa HDR tehnologijom koji garantuje četiri puta bolju rezoluciju i 64 puta detaljniji prikaz boja od tradicionalnih blu rej plejera. Kada se koristi zajedno sa Quantum dot ekranima Samsungovih SUHD TV uređaja, novi UHD Blu rej plejer nudi kvalitet slike kakav do sada nije viđen na kućnim ekranima. Uz to, zahvaljujući tehnologiji skaliranja koja je ugrađena u njega, plejer čita i unapređuje kvalitet slike tradicionalnih blu-rej diskova i DVD-ja.