Samsung razvija besprekorno korisnicko iskustvo za Galaxy Fold

Beograd, 11. septembar 2019. godine – Kompanija Samsung Electronics Co., Ltd. otvorila je novo poglavlje u oblasti mobilne tehnologije prvim po redu preklopivim mobilnim uređajem pod nazivom Galaxy Fold. Sa svojim partnerima i razvojnim timom za Android, kompanija je radila na dizajniranju novog besprekornog korisničkog iskustva.

Samsung

Razvoj softvera za Galaxy Fold započeo je u aprilu 2018. godine. Kao deo ovog procesa, Samsung je razvio potpuno novo korisničko iskustvo i usko sarađivao sa kompanijom Google na pružanju integrisane operativne podrške za Android.

Samsung

„Ne samo da smo stvorili novi hardver koji definiše budućnost mobilnih telefona, već smo sarađivali i sa vodećim partnerima na polju razvoja potpuno novog mobilnog iskustva i ekosistema koji korisnicima omogućavaju pristup najboljim aplikacijama i uslugama”, rekao je ES Chung, izvršni potpredsednik i direktor odeljenja za softver, AI tehnologije i mobilne komunikacije u kompaniji Samsung. „Ova softverska inovacija podrazumeva sveobuhvatno korisničko iskustvo i novi korisnički interfejs”, dodaje ES Chung.

Samsung

Od uvođenja Infinity Flex ekrana na Samsung Developer konferenciji prošle godine, Samsung i Google postavili su laboratorije za testiranje u gradovima širom sveta, od Seula do Mauntin Vjua i Pekinga. Ideja je bila da se ohrabre partneri i programeri da provere da li su njihove aplikacije i usluge optimizovane za Galaxy Fold i Android ekosistem. Pored toga, Google je predstavio i promene u Android 10 operativnom sistemu, kako bi unapredio rad i višestruku funkcionalnost, dok je predstavljen i ažurirani Android emulator, koji podržava kucanje na više ekrana. Ovim su otvorena vrata za buduću optimizaciju preklopljivih uređaja. Određene aplikacije koje Android korisnici poznaju i vole sada su ažurirane kako bi pružile sveobuhvatno iskustvo na Galaxy Fold uređaju.

„Sa partnerima kao što je Samsung, imamo priliku da pružimo korisnicima potpuno novo iskustvo koje može izmeniti način na koji koristimo pametne telefone. Uživali smo u bliskoj saradnji sa Samsung timom, kao i Android razvojnim timom, radeći na tome da korisnici ovog telefona dožive najbolja iskustva sa svojim omiljenim aplikacijama i uslugama“, kaže Sagar Kamdar, direktor proizvodnog menadžmenta za Android u kompaniji Google.

Stotine aplikacija, uključujući usluge vodećih partnera kao što su Amazon Prime Video, App in the Air, Facebook, iHeartMedia, Microsoft, Spotify, Twitter, VSCO i još mnogo drugih, optimizovane su za Galaxy Fold.

„Uzbuđeni smo što sarađujemo sa kompanijom Samsung sa idejom da korisnicima našeg Prime programa omogućimo da gledaju svoje omiljene emisije, filmove i sportove uživo na telefonu Galaxy Fold“, rekao je BA Winston, globalni rukovodilac za digitalno reprodukovanje i tehnologiju u kompaniji Amazon Prime Video. „Sa opcijama Multi Window i Multi Resume, aplikacija Prime Video će korisnicima ovog telefona omogućiti novi doživljaj originala naše produkcije poput filmova Jack Rian i Čudesne gospođe Maisel”.

„App in the air olakšava putovanja i čini ih prijatnijima, a ovim partnerstvom demonstriramo posvećenost širenju svoje tehnologije kroz vrhunske medije, stvarajući zajedničku publiku inovatora, stvaralaca i preduzetnika“, izjavio je Bayram Annakov, generalni direktor u kompaniji App in the Air. „Saradnja sa Samsungom pomaže nam u izgradnji šireg ekosistema usluga za korisnike.”

„Uzbuđeni smo što dugogodišnje partnerstvo sa Samsungom produžavamo podržavajući njihov rad na razvoju inovativnog korisničkog iskustva“, rekao je Marc Shedroff, potpredsednik poslovnog razvoja u kompaniji Facebook. „Samsung Galaxy Fold ima potencijal da započne novu eru u dizajnu mobilnih telefona, i biće uzbudljivo videti šta donosi budućnost ovih uređaja.“

„Kroz partnerstvo sa kompanijom Samsung veoma smo posvećeni inovacijama“, izjavila je Michele Laven, predsednica grupe za strateška partnerstva u kompaniji iHeartMedia. „Sa opcijom Multi-Active Window, naši korisnici će tokom slušanja muzike moći neometano da se kreću kroz aplikacije. Ovo se poklapa i sa našim ciljem da se zvuk prilikom slušanja omiljenih radio stanica i podkasta reprodukuje bez šumova.“

„Office 365 je kreiran kako bi pomogao ljudima da optimizuju vreme koje provode radeći, bez obzira na to gde se nalaze ili koji uređaj koriste“, rekao je Jon Tinter, potpredsednik poslovnog razvoja u kompaniji Microsoft. „Uzbuđeni smo što proširujemo Office iskustvo na Samsung Galaxy Fold i pomažemo korisnicima da unaprede ličnu produktivnost.“

„Fold će podići produktivnost mobilnih telefona na potpuno novi nivo i omogućiti vrhunski doživljaj slušanja za naše korisnike. Potrebno je samo da otvore pre-instaliranu aplikaciju Spotify kako bi se povezali i slušali muziku putem Samsung ekosistema. Pronalaženje omiljenih pesama uz pomoć listi kao što je Discover Weekly ili podkasta poput Jemele Hill's Unbothered, postalo je još jednostavnije.“ „Uzbuđeni smo što nastavljamo partnerstvo sa Samsungom i radujemo se da vidimo kako se ljudi na Twitteru bave ovim novim mobilnim iskustvom i njegovom evolucijom tokom vremena“, rekao je Brent Horowitz, potpredsednik globalnih proizvodnih partnerstava u Twitter-u.

„Naša misija u VSCO-u je da kreativcima pružimo alate uz pomoć kojih će se zaljubiti u svoju maštovitost, pa nam je posebno drago što u saradnji sa kompanijom Samsung pružamo još raznovrsnije usluge stvaraocima širom sveta“, rekao je Bryan Mason, glavni poslovni direktor u VSCO.

Pomoću funkcija kao što su App Continuity i Multi-Active Window korisnici mogu istraživati i pregledati sadržaj, povezivati se i obavljati više zadataka paralelno. Na glavnom ekranu Galaxy Fold pametnog telefona od 7,3 inča, moći će bez problema da prelaze sa početnog na glavni ekran i da koriste više aplikacija istovremeno. Ove vrhunske aplikacije i usluge sada su dostupne u Android ekosistemu za Galaxy Fold putem Google Play prodavnice i Galaxy Store-a.