Samsung Smart Blu-ray BD-H6500

Jedan od novijih modela, za 2014. godinu, sa impresivnim setom podržanih opcija. Iako je malo oskudnija podrška za AV interfejse, radi izuzetno brzo, prepoznaje ogroman broj formata, online sadržaje i aplikacije, a dodatno podržava i 3D video format i upscale-uje sliku do 4K rezolucije.

Neki se možda sećaju da je Samsung BD-F6500 bio jedan od najpopularnijih Blu-ray plejera u 2013. godini, zahvaljujući jednostavnom receptu: zadržana je većina funkcija flagship modela BD-F7500, uz znatno nižu cenu. Sada, BD-H6500 prati sličan recept, i u suštini je to ovogodišnji flag-ship plejer upakovan u nešto jednostavnije kućište uz cenu koja će više odgovarati širem krugu kupaca. Plejer izgleda i dalje atraktivno, nudi stvarno fantastičnu sliku i podržava dosta toga, i generalno može biti odličan izbor za centar kućne multimedije, tamo gde se često gledaju Blu-ray filmovi.

Ključne karakteristike

  • Podrška za 3d Blu-Ray reprodukciju
  • Wireless interfejs
  • Strimovanje sadržaja direktno sa računara, odnosno lokalne mreže
  • Pristup online servisima i aplikacijama
  • Veoma brz rad, sjajna slika

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Podržani mediji: DVD-Video/DVD±R/DVD±RW,CD DA/CD-R/CD-RW,MKV,WMV,JPEG,MPO
  • Podržani video formati: PEG2/4,AVCHD (v100 - supported, v200 - not supported),DTS-HD Bitstream Output,LPCM,AAC,MP3,WMA,DTS-HD Master Audio Decording
  • Wireless: 802.11b/g/n
  • Konektori: HDMI, optički S/PDIF, USB, LAN
  • Tehnologija: Dolby Digital, Dolby Digital Plus, Dolby True HD, DTS-HD High Resolution, DTS Surround
  • Dodatno: HD Upconversion, 3D Support, Anynet+, BD Wize, Apps platfom
  • Oprema: daljinski upravljač

Samsung Smart Blu-ray BD-H6500

Plejer je vrlo kompaktnih dimenzija, visine od samo 33mm, i dizajna koji se uklapa u ono što smo videli kod prošlogodišnjih modela: glossy crni finiš i zaobljeni desni ćošak. Ovo izgleda vrlo atraktivno, i eto kako je proizvođač na jednostavan način uspeo da pronađe upečatljiv vizuelni identitet. Sa gornje strane, u tom desnom ćošku vidimo u krugu raspoređene kontrole osetljive na dodir (Power, Play/Pause, Stop i Eject), dok su bilo kakve druge kontrole na uređaju izostale. Daljinski, koji će verovatno većina stalno i koristiti je solidnog kvaliteta, sa obiljem mapiranih funkcija, i posebnim srednjim delom gde su tasteri za kontrolu reprodukcije koji će svetleti u mraku, što je vrlo praktično. Displej je sakriven sa prednje strane, a prikazuje samo one najosnovnije informacije i to dovoljno krupno da će se lepo videti iz daljine. Mala zamerka ide na račun kvaliteta izrade i materijala, pošto plejer deluje lagano i plastično, ne baš nalik na top model, što fakat jeste.

Kako se ipak radi o modelu čija je cena prilično povoljna, broj dostupnih konekcija je prilično oskudan, i sa zadnje strane vidimo jedan HDMI video izlaz, optički S/PDIF audio izlaz (prava je šteta što nema analognih izlaza), konektor za napajanje i jedan LAN port. Sa prednje strane imamo i jedan USB port na koji se može zakačiti eksterni hard ili flash disk za direktnu reprodukciju multimedije. Dakle stvarno prilično siromašno, ali generalno prilagođeno ciljnoj grupi kupaca. Ono što se ne vidi jeste integrisani WiFi adapter, a plejer ima čitav niz aplikacija (skoro 60 u ovom trenutku), koje omogućavaju pristup brojnim online servisima (YouTube, Viewster, BBC Sport and News, Vimeo, Netflix, LoveFilm, Dailymotion, Napster, Twitter, Facebook, Picasa), uz brojne igre i poseban Web browser. Priključivanjem na lokalnu mrežu, možete puštati razne fajlove sa računara, NAS-a, telefona i bilo kog drugog uređaja, stim što je podržan i Wi-Fi Direct, pa će mobilni uređaji moći direktno da strimuju sadržaj, bez posredstva lokalne mreže. Ukoliko investirate u neke od novih Samsung Wireless multi-room zvučnika (na primer WAM750 i WAM550), plejer će muziku direktno, bez ikakvih problema strimovati do njih. Od muzike, pušta MP3, WMA, AAC, WAV i FLAC (uz konverziju u 48kHz), dok što se tiče video formata bez problema čita između ostalih i DivX HD, WMV HD, MKV, AVI, 3GP i MP4, zajedno sa titlovima. Od drugih zanimljivosti, tu su i 3D playback ali i 4K (UHD) upscaling, pa ukoliko ste srećni vlasnik nekog od novijih TV-a sa ovom rezolucijom, možete gledati video koji je podignut do 4K rezolucije i optimalno prilagođen ovoj novoj rezoluciji.

Rezime

Rad sa plejerom je jednostavan, meni vrlo atraktivan i pregledan, podeljen u sekcije: Play Disc, Films and TV Shows, Multimedia i Apps. Ono što je bitno je da meni radi dosta brzo, nema čekanja uz dobro reagovanje na daljinski, i za razliku od mnogih drugih plejera, ovaj stvarno sve operacije izvršava skoro pa trenutno. Kvalitet slike, što je ipak najbitnije, je impresivan i sve što smo pustili izgleda izuzetno oštro sa fantastičnim bojama, stim što naravno ipak treba insistirati na što boljim snimcima i originalima. Sve zajedno, za one koji imaju DVD i Blu-ray kolekciju, a traže multimedijalan uređaj koji će bez problema pustiti šta god mu proslede iz raznih izvora, uz podršku brojnih online servisa i aplikacija, BD-H6500 je izbor kod koga ne mogu pogrešiti.

Conclusion

Working with the player is simple; the menu is attractive and readable, divided into sections: Play Disc, Films and TV Shows, Apps and Multimedia. Menu is working fast, there is no lagging and the response time is excellent. Unlike many other players, this one performs all the operations immediately. The picture quality is impressive; the colors are great it is necessary to insist on the high quality shootings and videos. For those who have a DVD or a Blu-ray collection and looking for a multimedia device that will easily reproduce various files along with the support of a great number of online services and applications, BD-H6500 is the right choice.

Preporučena cena (uključujući PDV, jun 2014.): 175€

Gigatron ustupio: Samsung Smart Blu-ray BD-H6500
maloprodaja: Gigatron Shop Kirovljeva br. 17, 011 / 354 13 78 ili 011 / 354 13 79
zvanični sajt: gigatronshop.com