Samsung unapređuje 4K doživljaj zabavnih sadržaja

Novi HW-K950 Soundbar zvučniči uskoro na evropskom tržištu

Zvanično press saopštenje

Kompanija Samsung, vodeći proizvođač uređaja za kućnu zabavu, najavila je da će na sajmu IFA 2016 pustiti u prodaju na evropskom tržištu svoje HW-K950 Soundbar zvučnike sa Dolby Atmos® tehnologijom. Samsung će takođe predstaviti unapređenu verziju svoje Multiroom aplikacije za mobilne uređaje. Ova aplikacija se uparuje sa zvučnicima, nudeći jednostavniji način uživanja u njihovom realističnom zvuku koji ispunjava celu prostoriju.

Opremljen 5.1.4 kanalnim sistemom, HW-K950 Soundbar obuhvata ukupno 15 zvučnika, uključujući glavni komplet, zadnje zvučnike i sabvufer. Tehnologija projektovanja zvuka ka gore kojom se odlikuju ovi zvučnici, namenjena je da proizvede realističniji audio sadržaj i da usmerava zvučne talase prema plafonu i horizontalno preko cele prostorije.

“Sa našim HW-K950 Soundbar sistemom koji podržava sistem bežičnog ozvučenja i koga odlikuje Dolby Atmos® tehnologija, Samsung donosi potrošačima vrhunsko audio iskustvo", izjavio je Jurak Če, viši potpredsednik Divizije za ekrane pri kompaniji Samsung. "Ponosni smo što možemo našim korisnicima da ponudimo kompletno iskustvo uživanja u 4K zabavi kombinovanjem ozvučenja HW-K950 Soundbar sistema, vrhunskog kvaliteta slike SUHD TV uređaja sa Quantum Dot tehnologijom ekrana i najnovijim sadržajima koji su dostupni preko našeg Ultra HD Blu-rej plejera (UBD-K8500)."

Ovaj sistem zvučnika projektovan je da bude jednostavan za upotrebu. Slušaoci mogu da kontrolišu zvučnike pomoću Samsung Multiroom aplikacije na svojim pametnim telefonima ili tabletima. Kako bi se obezbedilo neometano uživanje u zvučnim sadržajima, nikakvi dolazni pozivi ili alarmi neće prekidati audio sadržaj. Unapređena Multiroom aplikacija takođe se odlikuje jednostavnijim, intuitivnijim interfejsom koji omogućava potrošačima da brzo i lako pretražuju svoje omiljene funkcije i sadržaje. Sa ovom aplikacijom, korisnici mogu da pristupe muzici iz svih izvora, uključujući snimljene muzičke liste i njihove omiljene servise za direktno puštanje muzike sa mreže (striming).

U 2016. godini, Samsung je bio vodeći proizvođač soundbar sistema na svetu i zauzima više od 24 procenata ukupnog udela na tržištu. Ova kompanija će izložiti svoj sistem za kompletno uživanje u 4K zabavnim sadržajima u okviru velike izložbe na sajmu IFA 2016, najvećem sajmu elektronike široke potrošnje u Evropi. Samsungov štand na sajmu nalaziće se na nivou 2 u hali City Cube u Berlinu, od 2. do 7. septembra, tokom IFA 2016.