Samsungov Exynos procesor u sledećoj generaciji opreme za Audi

Seul, 18. januar 2017. – Samsung, svetski lider u oblasti tehnologije za prozvodnju poluprovodnika najavio je da će učestvovati u Audijevom Programu naprednih poluprovodnika (Progressive Semi Conductor Program) kao partner i dobavljač Exynos procesora. Ovi procesori predstavljaju Samsungovo jedinstveno rešenje „System-on- Chip“ za Audijev sistem informativno-zabavne opreme za vozila (In-Vehicle Infotainment, IVI).

Audijev PSCP (Progressive Semi Conductor Program) pokrenut je 2010, nakon čega su brzo implementirane najnovije tehnologije koje zadovoljavaju najviše standarde otpornosti, performansi i kvaliteta za automobile. Kao ključni partner, Samsung će obezbeđivati svoje vrhunske Exynos procesore za sledeću generaciju Audijevog IVI sistema.

Sa Exynos procesorima, Samsung je dokazao da se nalazi na prvom mestu u ovoj tehnologiji po performansama, pouzdanosti i inovativnim rešenjima za pakovanje, izjavio je Alfons Faler, šef tima za razvoj informativno-zabavne opreme u Audiju. Kroz program PSCP, Samsung i Audi će sarađivati kako bi obezbedili najbolje iskustvo upotrebe informativno-zabavne opreme unutar vozila na nivou kvaliteta koji se u automobilizmu i očekuje od Audija kao brenda. Izuzetno smo srećni što ćemo biti deo tehnologije u proizvodnji automobila, koja napreduje krupnim koracima, izjavio je Čarli Bej, izvršni potpredsednik za prodaju i marketing, u Diviziji za LSI sisteme u kompaniji Samsung.

Samsung je u potpunosti posvećen da Audiju obezbedi pouzdana rešenja sa visokim performansama za novi nivo uživanja u vožnji. Sa višestrukim operativnim sistemom i podrškom za više ekrana, vrhunski Exynos procesori mogu istovremeno da upravljaju sa četiri različita domena i ekrana ugrađenih u vozilo. Vrhunska obrada podataka i grafička obrada uz pomoć Exynos procesora omogućavaju napredni grafički interfejs na ekranima, koji će korisnicima omogućiti još više uživanja tokom vožnje.

Još od 2010. godine, Samsungovi Exynos procesori pokreću pametne uređaje najviših performansi, od pametnih telefona i laptopova do sistema za navigaciju, donoseći korisnicima jedinstvena iskustva. Kroz usvajanje napredne tehnologije i optimizaciju primene u automobilima, Samsung je posvećen obezbeđivanju najviših performansi za bezbedinije i prijatnije iskustvo u vožnji.