SAP i Lenovo kreiraju napredna rešenja koja će unaprediti digitalnu ekonomiju

Kompanije SAP i Lenovo danas su objavile višestruko partnerstvo koje će im omogućiti da razviju cloud rešenja u Kini, kreiraju inovacije za povezivanje softverskog rešenja SAP HANA® i Lenovo Sistema,kao i da zajedničkim snagama integrišu go-to-market program. Ovim partnerstvom značajno će biti ojačana postojeća saradnja, dok će rešenja SAP® biti kombinovana sa ponudom Lenovo data centara kako bi korisnicima bila obezbeđena tehnologija koja će im pomoći da kreiraju efikasna digitalna postrojenja.

Lideri u poslovnom svetu i svetu informacionih tehnologija neprestano traže nova rešenja kako bi poboljšali produktivnost i efikasnost, smanjili kompleksnost i stvorili vrednost u novoj digitalnoj ekonomiji. Gartner predviđa da će do 2020. godine 80 odsto poslovnih postupaka i proizvoda biti ponovo osmišljeno, izmenjeno ili eliminisano kao rezultat poboljšanog pristupa informacijama. Ovaj potencijal može biti ostvaren samo ukoliko tehnologija može podatke da pretvori u prednost, i to brzinom koja će predstavljati glavnu konkurentnu prednost za kompaniju.

Ovo partnerstvo podrazumeva:

  • Dodatno jačanje zajedničkih aktivnosti, uključujući razvoj inovativnih cloud rešenja u Kini
  • Uvođenje inovacija na softverska rešenja SAP HANA i Lenovo sisteme kako bi bile definisane nove tehnologije koje će odgovoriti na potrebe digitalne ekonomije. Ovo takođe podrazumeva da će SAP koristi Lenovo sistem kao infrastrukturnu serversku platformu.
  • Zajedničko sprovođenje globalnih go-to-market programa koji uključuju sistemske integratore i tehnološke partnere, kako bi se ove nove tehnologije približile zajedničkim klijentima. To podrazumeva predstavljanje raznovrsnih zajedničkih rešenja u Lenovo korporativnim centrima za inovacije u Štutgartu, Morisvilu, kao i u centru koji će uskoro biti otvoren u Pekingu.

Kompanije Lenovo i SAP uspešno su sarađivale u prošlosti. Kompanija SAP oslanja se na Lenovo sisteme koji podržavaju neke njene najzahtevnije aplikacije, uključujući i sopstvena rešenja za razvoj okruženja kao i SAP HANA korporativni Cloud servis. Štaviše, za kompaniju Lenovo SAP predstavlja prioritetnog ERP provajdera koji je razvio nekoliko korporativnih rešenja uključujući SAP Business Suite software, SAP Business Planning and Consolidation application, kao i SAP HANA softversko rešenje. Procena kompanije Lenovo je da je implementacija SAP rešenja omogućila 45 puta bolje rezultate na izveštajima o rezultatima, kao i 50 puta bolje rezultate kada je u pitanju učitavanja podataka.

„Sa više od 5000 servera optimizovanih za SAP HANA koje je isporučila kompanija Lenovo, naše iskustvo u omogućavanju transformacija i boljitka za klijente nastavlja tradiciju vođstva koja je povezana sa SAP aplikacijama neophodnih za funkcionisanje kompanije i SAP HANA softverskim rešenjima”, rekao je Geri Smit (Gerry Smith), izvršni potpredsednik i direktor operativnih poslova u okviru jedinice za PC računare i korporativna rešenja u kompaniji Lenovo. „Proširenje našeg partnerstva sa SAP-om biće značajan temelj za saradnju na novim i inovativnim rešenjima koja će pomoći u rešavanju velikih izazova sa kojima se suočavaju današnje kompanije, a odnose se na pretvaranje određenih znanja u konkretne akcije.

„Kompanije SAP i Lenovo već su uspešno sarađivale i mi se radujemo što ćemo zajedničkim snagama biti u mogućnosti da pomognemo kompanijama da postanu prava digitalna okruženja”, izjavio je Kevin Ičpurani (Kevin Ichhpurani), izvršni potpredsednik i direktor sektora za poslovni razvoj i strateške eko-sisteme u kompaniji SAP. “Zajedno radimo na razvoju inovativnih rešenja za cloud sisteme za korisnike na tržištu Kine, a takođe istražujemo nove tehnologije zasnovane na SAP HANA i Lenovo sistemima koje će nam pomoći da rešimo probleme u oblasti digitalne ekonomije.”