Schneider Electric - Prvih 15 godina u Srbiji i Crnoj Gori

Beograd, 04. oktobar 2017. - Kompanija Schneider Electric, svetski lider u upravljanju energijom i u automatizaciji, ove godine obeležava 15 godina poslovanja na tržištima Srbije i Crne Gore. Od samog osnivanja, biznis model Schneider Electrica građen je po principu partnerske mreže i angažovanja lokalnih kompanija, pa ova mreža danas okuplja više od 70 firmi i tri licencna partnera sa proizvodnim pogonima u Srbiji. Na taj način Schneider Electric za potrebe svog poslovanja, podržava više od 3000 radnih mesta, kroz sopstvene i partnerske operacije.

„Deceniju i po našeg poslovanja obeležio je specifičan poslovni model, kreiran sa idejom da angažuje i podstiče lokalnu privredu. Ponosni smo na naše licencne partnere koji su usvojili i primenili savremene tehnologije, a zatim specifičnom ekspertizom, inicijalno kreiranom za potrebe saradnje sa Schneider Electricom, uspeli da svoje poslovanje i operacije prošire i na region“, istakao je Dejan Marković, generalni driektor kompanije Schneider Electric za Srbiju i Crnu Goru.

Dejan Marković - generalni direktor

Petnaestu godinu svog poslovanja u Srbiji, Schneider Electric završava učešćem u projektima poput izgradnje hotela Hilton u Beogradu, kome je isporučena oprema namenjena obezbeđenju napajanja, kao i SmartStruxture rešenje koje omogućuje praćenje, merenje i optimizaciju performansi zgrade. Godinu jubileja obeležila je i saradnja sa kompanijom Kromberg Schubert, učešće u izgradnji objekata LIDL u gradovima širom Srbije, ugradnja opreme u poslovne zgrade GTC Fortyone, kao i izgradnja najznačajnijih turističkih kompleksa u Crnoj Gori – Kumbor i Porto Novi.

Pored toga, kompanija je nedavno isporučila i punjače za električna vozila koji su instalirani u rekonstruisanoj garaži na Obilićevom vencu. Punjači su usklađeni sa svim međunarodnim i lokalnim standardima i poseduju i Green Premium i Eco Passport sertifikate, a razvijeni su u saradnji sa proizvođačima električnih vozila poput Volksvagena, BMV-a i Renaulta.

Schneider Electric DMS NS, u kome se razvijaju softverska rešenja za pametne mreže i koji je jedan od četiri svetska centra Schneider Electric-a za istraživanje, razvoj i proizvodnju softvera za optimalno upravljanje distribucijom električne energije, beleži uspehe. Nakon uspešnog razvoja i proizvodnje ADMS softvera za optimalno upravljanje distribucijom električne energije, DMS NS je svoje operacije proširio i na oblasti razvoja softvera za upravljanje gasnom mrežom AGMS, a prva rešenja isporučena su za potrebe kompanije Gasunie iz Holandije. Procenjuje se da će DMS NS do kraja godine generisati rast prihoda u iznosu većem od 50 odsto samo u odnosu na prethodnu godinu.

Takođe, nedavno je Schneider Electric predstavio i EcoStruxure platformu, baziranu na tehnologiji Internet of Things, a platforma služi kao osnova za analizu, upravljanje, vođenje i automatizaciju i pruža veću vrednost potrošačima različitih tržišnih segmenata. Na temelju egzaktnih merenja i analiza donosi optimalna rešenja za energetsku i operativnu efikasnost i omogućava krajnjim potrošačima da razvijaju inovativna rešenja kojima će povezati svoje operativne tehnologije sa inovativnim IT tehnologijama. Schneider Electric pri tome osigurava korišćenje i povezivanje podataka sa svih nivoa poslovanja u sigurnom sajber okruženju, bilo na klaudu (cloud) ili na intranetu preduzeća.