Seminar Brand New Engineers - najveći do sada!

Pozivamo buduće inženjere da nam se pridruže na seminaru “Brand New Engineers — Od integrala do inženjera”, koji organizuje Udruženje studenata elektrotehnike Evrope - Istek Lokalni komitet Beograd (EESTEC). Seminar se ove godine održava deveti put zaredom, od 17. do 25. novembra. Sa ponosom najavljujemo novinu u vidu takmičenja iz robotike, kao i dva programerska nadmetanja.

Ideja seminara Brand New Engineers jeste da upozna studente sa aktuelnim dostignućima i dešavanji- ma u svetu inženjeringa. Takođe, da približi studentima, kroz realne zadatke, današnje potrebe kom-panija, i na taj način predstavi kojim sve putevima mogu da nastave karijeru nakon završetka studija.

Brand New Engineers

“ABB Robo Challenge — Dodirni budućnost” je najveća novina ovogodisnjeg projekta. Samo takmičenje se sastoji iz dva kola: 24-25. novembra i 1. decembra, a vaše prijave možete poslati od 2. do 17. novembra. Takmičenje će se odvijati u ekipama od 3 do 4 člana, sa mogućnošću individualnih prijava. Prvo kolo podrazumeva rad na računaru u vidu optimizacije unapred pripremljenih template-a za upravljanje robotom u simulacionom okruženju ABB RobotStudio. Profesori Elektroteh- ničkog fakulteta će vas, kroz kratku obuku, uvesti u samo okruženje i rad u njemu.

Zatim, 2 do 3 ekipe čija nadograđena rešenja budu dala najbolje rezultate, imaće priliku da svoje rešen- je implementiraju na pravom industrijskom robotu.

Za učestvovanje na takmičenju nije potrebno predznanje iz robotike, tako da je ovo savršena prilika za sve vas koji želite da se oprobate u ovoj uzbudljivoj oblasti, a ne znate odakle da počnete.

HAKATON je 24-časovno takmičenje, čiji je pokrovitelj kompanija SAGA, na kome će tročlane ekipe rešavati zadati problem na temu Internet of Things. Hakaton se održava 24-25. novembra, a prijave se mogu slati od 2. do 17. novembra.

Zadatak će biti poznat na sam dan takimčenja, tako da će vaša spremnost za rad u timu i rešavanja problema koje vas čekaju u praksi biti na pravom testu.

“Hack9 student edition” je osmočasovno progamersko takmičenje pod pokroviteljstvom kompanije Levi9, nalik na projekat “5 dana na Javi”, koji se uspešno organizuje u Novom Sadu već 12 godina.

Radi se u tročlanim timovima, uz mentorsku pomoć, na izazovnu centralnu temu: Augmented Reality. Održava se 17. novembra u prostorijama kompanije, a prijave su od 29. oktobra do 12. novembra. Od 19. do 23. novembra odrzaće se besplatan seminar sa jednočasivnim predavanjima na aktuelne teme iz oblasti informacionih tehnologija, automatike, energetike, telekomunikacija, elektronike i mnogih drugih. Predavanja će držati profesori Elektrotehničkog fakulteta i predstavnici kompanija - sponzora projekta.