SoftBank i Ericsson predstavljaju 5G tehnologiju na 28GHz

Kompanije Ericsson i SoftBank, članica SoftBank grupe, otpočinju sledeću fazu 5G pilot projekta započetog u avgustu 2016. Sveobuhvatno testiranje 5G tehnologije uključuje bazne stanice i korisničku opremu sa informacijama o kontrolnom signalu i za ta testiranja se koristio opseg na 4,5 GHz. Mikael Erikson, direktor kompanije Ericsson u Japanu, kaže: „Od kad smo objavili da ćemo započeti partnerski 5G pilot projekat sa kompanijom SoftBank u Tokiju 2015, zajedno smo postigli nekoliko važnih ciljeva.

Pilot projekat će koristiti mmWave Test Bed rešenja za 5G tehnologiju na 28GHz kompanije Ericsson, a koja uključuju bazne stanice i prototipe uređaja baziranih na naprednoj 5G tehnologiji, uključujući Massive-MIMO, Massive Beamforming, Distributed MIMO, Multi-user MIMO i Beam Tracking, kao i prenos podataka od nekoliko gigabita uz neverovatno mala kašnjenja, što postaju ključni zahtevi budućih korisnika mobilnog širokopojasnog interneta i industrijskih slučajeva upotrebe.

Mikael Erikson, direktor kompanije Ericsson u Japanu, kaže: „Od kad smo objavili da ćemo započeti partnerski 5G pilot projekat sa kompanijom SoftBank u Tokiju 2015, zajedno smo postigli nekoliko važnih ciljeva. Siguran sam da ćemo biti prvi koji pružaju 5G usluge i da ćemo obezbediti najkvalitetniju kompletnu mrežu u Japanu.