Sony PlayStation Move Charging Station

Naizgled ne tako bitan dodatak se ispostavlja izuzetno praktičnim, pogotovo za one koji se dosta igraju. Vreme punjenja je dosta kraće u odnosu na regularni USB interfejs, a mogu se istovremeno puniti dva kontrolera i to bez straha od overcharge-a.

Pre izvesnog vremena smo predstavili revolucionarne Sony PlayStation Move kontrolere koji su doneli potpuno novu dimenziju igrama. Move kontroleri su ujedno i tehnički najnapredniji motion kontroleri na tržištu i sve više igara se pravi tako da na najbolji način podrži njihove mogućnosti. Pored Move motion kontrolera je tu i navigation kontroler koji se koristi paralelno. Po defaultu, ova dva kontrolera (kao i svi ostali bežični PS3 kontroleri) se mogu puniti preko USB porta, što traje dugo i zauzima USB portove. Nije prošlo dugo vremena od kako su se pojavili i različiti Charging Station dodaci, originalni Sony i drugih proizvođača.

Ključne karakteristike

  • Relativno kratko punjenje
  • Oba slota se mogu koristiti paralelno
  • Nema bojazni od overcharge-a

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Sony PlayStation Move Charging Station

U pakovanju stiže Charging Station i adapter za napajanje u vidu popularne cigle, i dobra vest je da ovaj uređaj ne koristi USB interfejs uopšte, mada bi recimo bilo interesantno da postoji samo USB priključak za punjenje nekog Wireless gamepada. U svakom slučaju, Charging Station je dosta malih dimenzija i lako će se postaviti negde sa strane, tako da sigurno neće smetati. Crne je boje, napravljen od mat plastike koja se naravno slaže sa onom koja je korišćena za Move i Navigation kontrolere. Priključivanje je jednostavno i jedino treba obezbediti slobodan priključak za struju.

Ono zbog čega nam je ovaj originalan Sony Charging Station zanimljiv jeste što se mogu paralelno puniti dva kontrolera (dva Move, dva Navigation ili Move i Navigation) i to bez ikakvih problema pošto su im kontakti za punjenje identični. Postoje dva otvora u koje se kontroleri umeću sa gornje strane, i lako se skidaju i postavljaju. Pun ciklus punjenja za Move kontroler je 4h, dok će za Navigation trebati samo 2.5h, što je i dalje osetno kraće od vremena za punjenje preko USB interfejsa. Možda i najbitnija stvar je to što se baterije ne mogu prepuniti pošto se ciklus punjena prekida onda kada se kompletno napune (oba kontrolera svetle dok se pune, i svetlo se gasi kada su baterije kompletno pune).

Rezime

Videli smo da postoje razni drugi punjači, sa dva i četiri porta, a za sada se ovaj originalni Sony model pokazao i najbolje. Cena nije visoka, i ako bi smo realno gledali šta od dodataka da pazarimo uz novi Move kontroler, Charging Station bi sigurno bio u samom vrhu liste. Oni koji često koriste Move kontroler sigurno znaju koliko je frustrirajuće da se čeka da se on napuni preko USB porta, a ovako nešto taj problem rešava na najjednostavniji način.

Conclusion

We have seen there are many other chargers with two and four ports, and for now, this original Sony model proved as the best. Price is not high, and if we really look at what to buy along with new Move controller, Charging Station would have been at the top of the list. Those who often use the Move controller certainly know how frustrating is to wait to be charged over a single USB port and something like this solves the problem in the simplest way.

ComputerLand ustupio: Sony PlayStation Move Charging Station
zvanični sajt: pyramid.rs